John Deere 6610 - overbrengingsverhouding

Een vraagje voor de john deere kenners, wat is de overbrengingsverhouding van een john deere 6610?
Ze schijnen met verschillende verhoudingen geleverd te zijn, ik heb natuurlijk de handleiding er op nageslagen maar ik kom er niet uit.
Op de achterbrug staat 1,895 en de vooras 15,86, maar na wat rekenwerk weet ik dat het ergens tussen de 1,3 en 1,4 moet zijn.
Wie maakt me los?

Deel dit topic

GerbertXL

Reacties

Overbrengingsverhouding van wat? De 1e versnelling? 2e versnelling? Eindvertraging? Complete bak? Gezien je over 1.3-1.4 begint neem ik aan dat je de verhouding tussen voor en achteras bedoeld?!? En dan aan de flens....
GerbertXL
Ja precies. Vergeten te vermelden.
diggingpete
Wat ze bij een trekker van ons bedrijf hebben gedaan, uitrollen zoals bij tachograaf ijking en dan de overbrengverhouding daar aan aanpassen.
OhDeere
@GerbertXL Doe me het serienummer even in een PB. Dan weet je met een uurtje op welke banden hij de fabriek verlaten heeft....
GerbertXL
Weet iemand waarom de reacties van jd3010 verdwenen zijn? Dit is nogal irritant.
Maargoed, ik moest dus volgens hem de verhouding van het diff weten, ik werp nog een blik op het blaadje waar ik het heb opgeschreven en zie dat er 53/ 9-1.985 op staat.

OhDeere, bedankt maar ik ben op zoek naar de daadwerkelijke verhouding.
OhDeere
@GerbertXL Als je de fabrieksmaten op elkaar deelt dan weet je dit ook..... Soms staat de differentieel verhouding hier ook in.
@GerbertXL waarom zoek je zo exact de verhouding? Wat is het 'probleem'. Als je een betere omschrijving geeft wat uiteindelijk je doel is of wat je wilt oplossen. Dan kunnen we je misschien ook zonder deze info helpen.

Wat @OhDeere zegt zat ik dus ook aan te denken. Je weet dan alleen niet wat je percentage voorloop is. Maar de meeste 'problemen' zijn op die manier wel op te lossen.
JD3010
@GerbertXL Sorry, een telefoon met kuren. Ik wilde de 2e verwijderen en toen ging de 1e ook.

Die 53/9 is van je diff. achter, de 1,895 is van de tandwielen onder in de bak. 15,86 is van je vooras.

In je boek van de trekker staat dan beschreven hoe je het uit kunt rekenen. Ik heb geen boek van een 6x10-serie, dus weet ik niet hoe het daar staat. Bij de 00 en 20-serie staat het er namelijk anders beschreven.

Heb je de gegevens ook van je banden die er onder zitten/ moeten? Wel van de banden zelf, onderling zit er soms verschil tussen de merken.
GerbertXL
Wel, ik heb andere achterbanden op de kop getikt en zoek nu andere voorbanden.
JD3010, ik heb het in het boek gevonden, bedankt!
De bestaande overbrengingsverhouding word niet genoemd maar de verhoudingen tussen de banden waarbij de voorloop klopt.
Voor de liefhebbers, ik moet tussen de 1,295 en 1,372 blijven.
JD3010
@GerbertXL Als het goed is heb je al die 3 verhoudingen nodig.
GerbertXL
Hmm, volgens het boek heb ik alleen die 1.895 nodig, dit verwijst dan weer naar een tandwielpaar (L) en dat is dan weer een rij in een tabel waar de verhoudingen bij een bepaalde voorloop staan.
JD3010
@GerbertXL Ik heb hier een boek van 6100-6400. Daar staan 4 tabellen in met de verschillende overbrengingen van de vooras en het diff. achter. Het kan zijn dat het bij de 6610 allemaal gelijk is en dus maar 1 tabel nodig is.
deeremeneer
Welke maat had je voor en achter? en welke maat heb je nu gekocht?
@GerbertXL als je weet hoeveel groter je achterband wordt kun je door huidige verhouding ook de voorband die er bij hoort uit rekenen. Heb je de hele overbrengingsverhouding niet voor nodig. Daarom zei ik ook geef eens duidelijk je probleem aan.
JD3010
@GerbertXL Het klopt, in het boek van de 6600 staat ook maar 1 tabel. 3-4% voorloop is wel genoeg hoor, dus moet je op 1,345 tot 1,333 uitkomen.
GerbertXL
Dat verhaal van zelf de boel uitrekenen aan de hand van de bestaande banden had ik ook in gedachten maar de bandenboer drong erop aan om de verhouding te krijgen wegens slechte ervaringen aan hun kant.
Lennart, ik heb er nu 520/70r38 en 480/70r24 onder. Nieuwe achterbanden zijn 30.5lr32.
mdoornekamp
Als het een nederlandse trekker is was je verhouding goed. Nu ga je achter 1 maatje groter dus moet je voor ook groter. 480/70r26 is heel schaars. Anders wordt het 480/65r28. 540/65r28 is sowieso te groot voor een 6610. Ligt er ook aan wat voor merk je hebt. Goodyear en Taurus zijn klein, michelin is normaal en vredestein is groot.
GerbertXL
Ik heb m'n zinnen gezet op 480/65r28, dan zit ik heel netjes op bijna dezelfde voorloop als wat ik nu heb.
Nu we toch bezig zijn, weet iemand de steek van de voorwielen?
JD3010
@mdoornekamp En de Firestone is ook wat hoger, meen ik.
ErDee
@GerbertXL 220-275-8 als het goed is (gat 220 boutafstand 275 8 bouten)
GerbertXL
Ik ben eruit gekomen met de bandenboer. Ik had het liever een bkt maar het word firestone omdat die wat hoger is.
Bedankt voor de hulp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!