Illustratie van:

Zetor 4718 - Hoe Hydraulische kipkar aankoppelen?

Beste leden

Ik had eens een vraagje omtrent mijn zetor 4718. Ik wil een hydraulische kipkar aankoppelen maar ik heb nergens geen olie ventiel. Welke stappen moet ik ondernemen om dit wel te kunnen of is dit in principe onmogelijk bij deze tractor?

Graag hoor ik jullie meningen en ervaringen.

Alvast bedankt
Nick

Deel dit topic

Reacties

weurding
Niks is onmogelijk, maar ben bang dat je er een ventiel op moet laten bouwen, een enkelwerkend volstaat, of je moet een aftakas aangedreven kipper zoeken
Straw
@weurding of een aftakas pomp op de kipper bouwen
CHALLENGERfan
Als het goed is heeft de trekker gewoon 1 ventiel, maar is die niet aangesloten. Zitten er rechts naast de stoel 2 hendels?
Wimsumar
Beste nickcle: Heb je wel slangaansluitingen ("snelkoppelinen") achter op de trekker?

als ik het Zetor 4718 instructieboekje goed begrijp (Franse taal 😞 ) dan moet je 1 van de hendels onder de stoel omzetten van hefinrichtinggebruik naar uitwendig hydrauliek.

pdf nr 16:

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
koendeutz
Gewoon een klapkar zoeken, dan heb je geen hydroliek nodig 😉
Nickcle
@Wimsumar

Beste

Als je deze onder aan je zetel verzet waar moet ik dan dit ventiel aansluiten en moet ik dan met de hendel van de achterlift bedienen?

Groeten Nick
Nickcle
@CHALLENGERfan

Neen er zit maar 1 hendel en dat is om de achterlift naar omhoog en naar benede te doen
CHALLENGERfan
@Nickcle Dan hebben ze ze blijkbaar ook zonder ventiel geleverd. Tenminste daar ga ik vanuit dan...
SLammers
Normaal gesproken heb je standaard twee hendel en zitten er twee stoppen in de hef deksel waar je de leiding aan kunt maken. kan morgen eventueel wel foto's maken van een 4718 waar hydrauliek op zit
SLammers
Bij mijn 3011 heb ik de leidingen met de snelkoppelingen er zelf op gebouwd. De voor bereiding van het dubbelwerkende ventiel zat er standaard op
Nickcle
@SLammers beste als u dit zou willen doen enkele foto's van u zetor 4718 nemen kan ik het eens bekijken hoe het bij mij moet.
SLammers
Hier heb ik een paar foto's de laaste foto is van een 3011 bij deze kun je de aansluiting iets beter zien de hefdeksel is ongeveer het zelfde.

tractorfan.nl/picture/900637/

tractorfan.nl/picture/900638/

tractorfan.nl/picture/900639/

tractorfan.nl/picture/900640/
Zetor 4712
@SLammers
Beste,
Heb je nog die foto's van de zetor 4712 met olieventiel....?
Zou deze,indien nodig,ook willen plaatsen.
Dank,
Mvg,
Paul

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 4718 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
12