Vernieuwende werkzaamheden

Ha, Tf'ers

Als student ben ik op zoek naar vernieuwende werkzaamheden voor een traditioneel loon en grondverzet bedrijf, wat vooral actief is in de veehouderij sector.

Zal hieronder een korte opsomming geven wat allemaal word uitgevoert:
Mais, gras en hennep hakselen
Mais, gras, hennep en granen zaaien
Gras doorzaaien doormiddel van evers grasprofi of vredo
Allerhande transport werkzaamheden
Mest injectie en transport
vaste mest strooien
kalk en kunstmest strooien
Mais en graan dorsen
Mechanische en chemische onkruidbestrijding
vierkante, ronde en kleinebalen persen
ploegen, rotoreggen, frezen, diepwoelen en kilveren
Stobben Frezen
Kraan werkzaamheden met een 10 tal kranen van 4,5 tot 18 ton
Shovel werkzaamheden met 6 tal shovels van 6,5 tot 18 ton
Machinaal straten, baan maken doormiddel van vlaktomaat aan shovel
Sloten korven, hagen snoeien met knipschaar en bomen vellen met velkop
hout snipperen tot 20 cm

Wat is nu een leuke bijkomende werkzaamheid wat een loonbedrijf er gemakkelijk bij kan pakken? Of wat op moment erg speelt in de huidige melk veehouderij?

Geef je mening! En wees zeer niet bang om te vragen!

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Mestverwerking/scheiden? Je ziet toch steeds meer bedrijven met gescheiden mest in de lig boxen en die apparaten geven ze niet weg.
ares697
Mestverwerking en scheiden lijkt me inderdaad een goede.
Je zou iets met gewassen en percelen scannen kunnen doen, maar dat lijkt me meer iets voor akkerbouw.
Loeideutz
Mest scheiden?
Grootpakkenpers of oprolpers nooit een optie geweest?
Vaste mest uitrijden? Met al die strohokken wordt dat alleen maar meer.
Graan dorsen, en dan met name in de late herfst mais dorsen? Verlengt het seizoen.
Doorzaaien in het voorjaar is hot op dit moment.
Loeideutz
@ares697 Als het iets goedkoper wordt, dan is het ook interessant in de melkveehouderij. En dan bijvoorbeeld ook plaatsspecifiek doorzaaien, en niet alleen kalkstrooien.
chiel-fendt 936
Loonvoeren? ziet het hier in de buurt meer gebeuren en er is het hele jaar door werk in.
533A
@casejxu en @ares697 Iets in de mestverwerking is inderdaad een goede optie, nu merk ik als met een loonwerker praat. Dat ze nogal huiverig zijn op het gebied van mest, gemeentes willen nergens aan mee werken om iets te bouwen. Buurtbewoners zijn vel tegen dergelijke installaties. En dan is er nog de overheid, welke niet echt duidelijkheid geeft, wat er allemaal kan en mag.

Daarbij zijn veel loonbedrijven hier bang dat na dit jaar of volgend jaar de regels weer aangepast gaan worden, omdat het zo toch niet blijkt te werken en alles weer een paar jaar opgeschort gaat worden.

Hetzelfde als wat toen gebeurde, toen injecteren verplicht werd. Eerst verplichten, later bleek de sector er nog niet aan toe, en werd het een paar jaar opgeschort. En de meeste loonwerkers zaten met een dure injecteur opgescheept, welke de eerste jaren niks opleverde.
ares697
@533A Ik doel eigenlijk vooral op mestscheiders. Die is heel populair bij onze loonwerker.
533A
@ares697 Mestscheiden kan, maar dan? Dat strooien in de boxen houd ook een keer op. Geloof zelf nooit dat dat stand houd. Je gaat zelf toch ook niet in je droge mest liggen?
walker1
Bestrijdingsmiddelen spuiten? daar worden de regels ook steeds strenger voor, het spuiten zelf, de opslag van de middelen, spuitlicentie. lijkt mij dat het steeds meer werk voor de loonwerker wordt. Zeker als de spuit gps heeft en de loonwerker ook percelen in kaart kan brengen wat ares697 al aangeeft.
Fendt__power
Doorzaaien voor de muizen 😛 waar heel veel loonbedrijven geen doorzaaier hadden hebben ze er nu wel 1 😛
533A
@walker1 Dat word al gedaan, alleen het percelen in kaart brengen niet. Daar zit de vraag aanvast wie gaat dat betalen? het in kaart brengen van de percelen
casejxu
Waarom compleet in gaan op de landbouw? Klant voor ons gaat in de periode dat t veehouderij werk minder bomen snoeien zagen snipperen.
533A
@casejxu Ook dat is een goede mogelijkheid, hoeft zeker niet binnen de landbouw te zijn.
Snoeien gebeurt nu, handmatig of met een heggeschaar aan de kraan tot 15 cm. Of met een Velkop aan de kraan. Snipperen is ook mogelijk tot 20 cm...
casejxu
@533A het is iig wel iets waar nog.redelijk makkelijk geld in t verdienen is als je het goed voor elkaar heb.
reinder-mf
Vloeibare kunstmest spuiten, gipsstrooien
Straw
Stobbefrezen
varken
Asbest
thomas-renault
@varken jaa asbest saneren is een goede ! Komt veel vraag naar... maar moet je wel diverse moeilijke opleidingen voor doen als baas zijnde en sws alle regels en wetten kennen
walker1
@thomas-renault Daar komt nog een hoop bij kijken, opleidingen, medische keuringen, machines moeten overdruk cabine's hebben en moeten gekeurd zijn, decontaminatieunit, enz.
Ik kan je wel vertellen dat lang niet elke loonwerker/medewerker daar geschikt voor is.
thomas-renault
@walker1 klopt maar komt veer werk in de toekomst in... ik geef gwn een optie
walker1
@thomas-renault Ja, alle asbest die nu nog op daken ligt, in stallen ligt zal binnen nu en 10 jaar allemaal wel gesaneerd worden en in een deel van die gevallen zal ook de bodem rondom het gebouw gesaneerd moeten worden. Vorige week of week er voor stond er een artikel in de boerderij, mogelijk 200.000 locaties met asbest in de bodem.
Loeideutz
Asbest is te laat. De overheid heeft bepaald dat voor 2024 alle asbest die aan de openlucht komt gesaneerd moet worden. Dat is nog geen 9 jaar. De baas , maar ook de medewerkers moeten daarvoor opleidingen volgen. De keuringen en toezichten daarop zijn streng, en kosten geld. De terugverdientijd daarvan is simpelweg te kort. Het beetje asbest wat daarna nog in gebouwen zit en bijvoorbeeld onder pannendaken, kan gemakkelijk door de bestaande bedrijven gedaan worden.
Loeideutz
@jasper01 Aan wat twijfel je?
stefan310
Spaakwielbemesten wordt ook steeds meer gedaan. Dit is vloeibare kuntsmest direct in de bodem brengen. om zuinig om te gaan met kunstmest en secuur werken onder alle weersomstandigheden.
varken
Maïs schoffelen
boegie
Mais op rijenafstand bemesten en zaaien op GPS
valmet 605
Enige waar ik echt wat in zie is loonvoeren. Mestscheiden mogelijk ook nog een goede optie. Een stap buiten de eigen sector wellicht? Lazer gestuurd zandbed leggen ofzo?
walker1
Quote @valmet 605:
Lazer gestuurd zandbed leggen ofzo?

Ga het dan meteen op dgps doen.
Maïs onder folie zaaien
valmet 605
@walker1 mij best. Al die loonwerkers die zagen.... Wat ruist daar door het struikgewas. Het is de loonwerker van de hoek die een paar euro pakt... In het echte bomen werk komt wat meer kijken. Ook kwa schades...
hobbyboer
Iets voor de wintermaanden en wat ook met regen ook kan. Klauwbekappen, koeienscheren, loonvoeren, (wat hierboven al genoemd werd), (weekend)melken.
Of misschien wel gelijk een grote stal bouwen naast het loonbedrijf, scheelt weer reistijd.
Oja, en die stal zelf bouwen in de verloren uurtjes 😉
walker1
Quote @jasper01:
@Loeideutz of ze alle asbest binnen de gestelde termijn weg krijgen

Er zullen na 2024 altijd nog wel wat adressen zijn waar het om de een of andere reden niet gelukt is de asbest te verwijderen, maar de grote bulk zal dan wel weg zijn. Dus ik ben het wel met Loeideutz eens dat het voor een loonwerker die nu niet in dat werk zit niet interessant is daar op te gaan investeren. Die moet dan ook tegen de bestaande sloopbedrijven opboksen en het is de vraag of je na 9 jaar je investeringen allemaal terug hebt, want na 2024 is het hooguit een enkel klein klusje.
walker1
Quote @jasper01:
@Loeideutz of ze alle asbest binnen de gestelde termijn weg krijgen

Er zullen na 2024 altijd nog wel wat adressen zijn waar het om de een of andere reden niet gelukt is de asbest te verwijderen, maar de grote bulk zal dan wel weg zijn. Dus ik ben het wel met Loeideutz eens dat het voor een loonwerker die nu niet in dat werk zit niet interessant is daar op te gaan investeren. Die moet dan ook tegen de bestaande sloopbedrijven opboksen en het is de vraag of je na 9 jaar je investeringen allemaal terug hebt, want na 2024 is het hooguit een enkel klein klusje.
Wimsumar
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
Klauwbekappen, koeienscheren,

Zwaarder kun je het doorgaans zeer mechanisatieminded personeel van een loonbedrijf niet staffen.

Ik zou een vracht balken en planken naar de werkplaats laten brengen en laat ze in de loze uren maar pallets in elkaar timmeren.
Of:
In loonwerk machines onderhouden/repareren.
international533
@Wimsumar weet niet hoe u denkt? Maar wie gaat er nu pallets in elkaar timmeren? Daar is personeel veel te duur voor!
walker1
Quote @international533:
@Wimsumar weet niet hoe u denkt? Maar wie gaat er nu pallets in elkaar timmeren? Daar is personeel veel te duur voor!

Waarom niet? Ik ken een transportbedrijf die daar ook de loze uren mee opvult.
varken
Zandopslag zeven en zo
Ritchie
Enorm actueel: zoals reeds genoemd spaakwielbemesten. Is echt in opkomst, waar ik persoonlijk wel wat in zou zien. Loonbedrijf Vollekracht zit van Z- Holland tot de grens met België, bovendien hebben ze onlangs een vestiging in Flevoland geopend. Zegt genoeg denk ik 😉
533A
@Ritchie Klopt het komt wel, maar het gebied waar ik mij onder andere bevind lopen in een straal van 30 km, al zeker 4 zelfrijdende machines en daarbij nog 4 getrokken machines. Het is dus al volledige verzadigd hier met spaakwiel bemesters.
533A
@Wimsumar Pallets in elkaar timmeren? Waarom in de handel kosten deze weinig. En echt stimulerend zinvol werk is het ook niet.
Wimsumar
Beste 533A:
Quote @533A:
echt stimulerend zinvol werk is het ook niet.

Het is zeer zinvol de loze uurtjes (wanneer personeel niet anders te werk gesteld kan worden) in te vullen. Een zaagtafel en spijkerpistool (geringe investering) kan iedereen mee omgaan en op het eind van de werkdag nog eens een uurtje met (de geur van) nieuw hout iets moois maken werkt(!) ontspannend. 😄
533A
@Wimsumar Tuurlijk iedereen heeft zijn mening. Maar dit soort dingen zoek ik dus niet. Heb ook nog nooit iemand gehoord die Pallets gaat timmeren op een loonbedrijf.

@jehan @interpowerrr Jullie zijn werkzaam op een loonbedrijf? Misschien een idee?
jehan
@533A hier in de buurt zijn wat loonbedrijven die verhuren hun personeel aan mechanisatie bedrijven .zijn ze swinters bezig met nieuwe machines in elkaar zetten die verkocht zijn ..of sommigen werken in de fabriek meestal staal werkzaamheden ..wij doen er swinters zaagwerk bij ..maar dat doen we al jaren ..ik heb een collega die heeft een opleiding gevolgd om bomen af te breken om er in te klimmen ..en is het zaagwerk af helpt hij gewoon mee in het loonwerk..als loonwerker moet je alles aan pakken wat er gevraagd wordt ..zo hebben wij van de winter een week schuttingen geplaatst ..
varken
Het gewone mechanisatie werk van de boeren machines
want de meeste hebben al wp voor zich zelf
varken
Het gewone mechanisatie werk van de boeren machines
want de meeste hebben al wp voor zich zelf

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
45
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
4