Fendt 102 S - lekkage hefdeksel

Ik zit met een klein lekkage probleem. Voor de hobby gebruik ik een tractor Fendt Farmer 102 voor af en toe wat paardenmest weg te brengen. Voorheen met een Eicher en nu sinds 1.25 jaar een Fendt 102S. Heb hier ook al verschillende dingen aan moeten doen, nieuwe elektra er op gezet, handrem weer gemaakt, recent voor spatborden er op gemaakt nadat ik na een rit zeik nat was geworden. En de omrolbeveiliging ingekort zodat hij door een normale garage deur past. Ik heb dit nieuwe topic gestart of iemand er ervaring in heeft. De Fendt lekt olie. Ik kom vooralsnog niet verder dan er steeds olie bij kiepen en er een emmer achter onder te zetten. Ook ik heb het ventielen blok er al af gehaald en nieuwe rubbers tussen gezet, deze waren wel iets plat maar daar lekte het niet uit. Bij mij lekt het ook bij de keerring waar de bediening in de tractor gaat. Al meer naar gezocht maar nog niets gevonden. Heeft iemand daar ervaring mee, kun je het hele hefdeksel eraf halen om bij de keerring te komen? Ik heb ooit een cd gekocht op internet, maar daar kom je ook niet geheel uit doordat dit tekeningen van het jaar nul zijn. Zie foto's.
Johanhobby

Reacties

Johanhobby
Johanhobby
Johanhobby
GROENEDEERE
Is niet toevallig het ventielen blok gescheurd? Een klein haarscheurtje kan al voldoende zijn met het druk wat hydraulica kan geven
Johanhobby
Daar heb ik niet naar gekeken bij het demonteren, ik zal de fotos een nakijken of ik daar iets kan zien. Het lekt in ieder geval niet tussen de 2 ventielblokken, maar daar waar de bediening het hefdeksel ingaat, dus het groene deel op bovenstaande foto.
Johanhobby


foto van het spatbord, gelast aan een bestaande afgeslepen beugel van de tractor. Standaard spatbord gekocht via een bedrijf uit zeeland.
Farmer_2
@Johanhobby Hallo, hoe heet het bedrijf waar u de spatborden gekocht heeft, zoek zelf namelijk ook nog 'n paar voor mijn Farmer 2.
fendtdie 97
@Farmer_2 jouw spatborden zjn nog origineel te verkrijgen hoor oldtractorshop.nl/fendt/…
Johanhobby
Hoi @farmer_2

is inderdaad oldtractorshop in stavenisse, de beugels heb ik zelf gemaakt, spatorden effe naar de bandmaat kijken.
Farmer_2
@fendtdie 97 Bedankt, maar voor die prijs...
Johanhobby
35 euro per spatbord is niet veel las je nat wordt.
fendtdie 97
@Farmer_2
ja inderdaad als ik ze 2 jaar geleden kochte had ik voor dit geld de linkse en de rechtse
Farmer_2
@Johanhobby Nee, niet die prijs niet, maar als ik ze voor mijn tractor zou willen is het 215,- per kant.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!