Illustratie van:

Zetor 6718 - Drukloos retour maken op Zetor 6718

Beste TF'ers,
Ik heb een drukloos retour nodig op mijn Zetor 6718 ivm de bediening van de veldspuit, een Sieger.Op mijn profiel staan drie foto's daarover: foto1 van de Zetor met nummers 1, 2 en 3 in rood. Foto2: als foto1 maar dan gedetailleerder, met nummers 1 en 2. Foto3: Sieger.
Vraag 1: welke dop moet ik nemen voor de drukloos retour? Op foto1 is dop1 verbonden met het enkelwerkend ventiel. Ik neem aan dop2?
Vraag 2: waar dient dop3 voor?
Vraag 3: welke slang van de Sieger wordt aangesloten op de "druk" en welke slang op de "retour"? Of maakt dat niet uit.
Groet, Wortelboer

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Geen idee of de fotos zo op nummer staan:
wortelboer
@valmet6400power Ja, mooi zo. Bedankt.
valmet6400power
@wortelboer

Niks te danken, je kunt gewoon de link van die fotos kopiëren en plakken in je bericht zoals hierboven dan volgen de fotos automatisch.

Hebben vroeger ook nog zon spuit gehad, soort beginnende nostalgie 😄
valmet6400power
Ps: over je derde vraag: je had hem bij de John Deere toch ook op druk? Dan weet je vanzelf welke hydrauliek slang voor de druk is 😄
wortelboer
@valmet6400power Is dat zo? Op de JD zaten de slangen op één dubbelwerkend ventiel. Dan maakt het toch niet uit welke slang op welk ventiel?
Loeideutz
Bij een dubbelwerkend ventiel weet je toch welke kant je je hendel op moet duwen om de de ene of de andere leiding van je ventiel te bedienen. Dan weet je vanzelf, als het goed is, welke slang er druk op moet staan om de boel te bedienen.
hobbyboer
Vraag 3: De slang aan de kant van het overdrukventiel op je ventielenblok hoort op de "druk" van de trekker.
wortelboer
@hobbyboer De dop met nr 1 gaat naar een enkelwerkend ventiel. Daarom denk ik ook dat op nr 2 de drukloze retour komt. Maar zeker weet ik dat niet.

De slang aan de kant van het overdrukventiel op je ventielenblok hoort op de "druk" van de trekker.
Kun je op foto3 ook aangeven of dat de linker of rechter slang is? Ik ben niet zo'n techneut.
hobbyboer
@wortelboer Ja, dat kan.
Renze
Drukloze retour kun je het best via de vulstop terugleiden, alleen dan heb je een drukloze retour. De andere twee aansluitingen is een dubbelwerkend ventiel met zweefstand zodat je ze enkelwerkend kunt gebruiken. Helaas kun je dan niet de ene enkelwerkende cilinder laten zakken terwijl de andere omhoogblijft, ze zakken allebei tegelijk als je m op zweefstand zet.

Drukloze retour voor een lekleiding van een hydromotor bedoel je ?

===edit: Ik zie dat er bij jou maar 1 leiding aangesloten is ? Op stop 2 kun je nog een leiding aansluiten zodat je m dubbelwerkend kunt gebruiken
wortelboer
@Renze Bedoel je dat als ik de slangen van de Sieger veldspuit op doppen 1 en 2 aansluit dat ik een dubbelwerkend ventiel gemaakt heb?
En de vuldop? Is dat nr 3 van foto1? Dus zou ik daar de drukloze retour op moeten maken?
Renze
Quote @wortelboer:
Bedoel je dat als ik de slangen van de Sieger veldspuit op doppen 1 en 2 aansluit dat ik een dubbelwerkend ventiel gemaakt heb?

Er zit standaard een dubbelwerkend ventiel in, met zweefstand op standje 2 van voren, neutraal op 3 van voren. helemaal naar voren is druk op de ene uitgang, helemaal naar achter is druk op de andere uitgang.

Quote @wortelboer:
Op de JD zaten de slangen op ��n dubbelwerkend ventiel. Dan maakt het toch niet uit welke slang op welk ventiel?

Als dat bij de andere trekker zo werkte, hoef je dus alleen op poort 2 een extra leiding met snelkoppeling te leggen.

Als je m niet kwijtgeraakt bent zit er een blokkeerknop bij om de hendel te blokkeren in de ene stand om constant olie te houden, ik zet m altijd naar voren. Als je dan het hendeltje iets naar buiten drukt kun je er langsheen naar de neutraalstand of om olie op de andere uitgang te zetten, zonder dat je de knop telkens los en vast hoeft te draaien.
wortelboer
@Renze Ok, zal ik dat proberen. Nog over de vuldop. Onder het stuur, vlak voor de stoel zit er een vuldop. Is dat de enige vuldop op deze Zetor 6718 die je voor drukloos retour kunt gebruiken?
Renze
Quote @wortelboer:
Onder het stuur, vlak voor de stoel zit er een vuldop. Is dat de enige vuldop op deze Zetor 6718 die je voor drukloos retour kunt gebruiken?

Ja. De 12 serie had een extra draadgat in het hefdeksel waar hij binnen kwam.
wortelboer
@Renze Bedankt voor de antwoorden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 6718 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6