Top 3 hark + motivatie

Hallo,

Wat is jou top 3 favoriete hark en waarom ?

Omdat we de laatste jaren meer en meer snedes van het zelfde perceel halen (vorig jaar 6 snedes) zou ik dit jaar een demo hark met zij afleg willen aanvragen maar ik weet niet goed welk merk.

En kan iemand bevestigen als harken met zij afleg "worsten draaiers" zijn al dan niet. Volgens mij kan dit gebeuren in een zware snede maar zeker niet in een lichte snede.

Alvast bedankt voor de info

Deel dit topic

Reacties

MulderDeutz1
Krone ip nummer 1, nette en vooral degelijke machines. In mijn ogen sterker als andere merken. Ik heb een voorkeur voor middenafleg. Zijafleg rolt op.
bikkertie
Haha ik vertegenwoordig ook men eigen merk. Pottinger, oederdegelijl spul. Kost wel wat maar in alle testen toch de leider. Hebben er nog nooit wat mee gehad 😉
mike_v
Als je 6 snedes verwacht, neem dan 3 demo's en doe met elke twee snedes? 😛
matn3
@MulderDeutz1 Dat is wat ik bedoelde met "worsten maken" dat het gras gaat oprollen. Heb je er dan ervaring mee en zo ja is dat alleen bij een dikke snede of ook als er wat minder op ligt ?
guldner75
Band hark spuleke bakfiets, alleen beetje duur
cb6520
Is geen zij-afleg hark, maar aangezien je veel moet harken stel ik een kuhn ga 8521 voor. Hebben wij thuis ook. Is een heel sterke hark met nog wat opties. Met hydrolische pomp op de hark kun je hoge snelheden behalen(ook met zware sneden) een nadeel is dat deze harken nog maar beperkt nieuw zijn te verkijgen en vrij prijzig zijn.
valmet 605
Ook al maakt die er een worst van? Wat maakt dat uit? Vroeger met de acrobaat 4 keer naar binnen dan over 1 bord terug.... Dat is een worst daar gingen de breekbouten kapot. Ik zou me nu met dit model gras niet druk maken over gras voor de trekker weg trekken....
chucky5o
On-toppic!,

1. Kuhn
2. Lely
3. Claas

Met krone had ik nog niet mee gewerkt, maar ik hoor er slechte dingen over....
steyrTom
#1 Kuhn. Toen we de hark kapot hadden gedraaid verschillende merken gehad maar nu weer bijna dezelfde.
Dr Fendt
Pz Novex mooier op zwad kan je t bijna niet krijgen, helaas HEEEEEL veel smeerpunten, En veel onderhoud.

Hebben sinds een jaar of 8 een Fella hark. Bevalt prima! Prijs kwaliteit van Fella is prima in orde...
Rickbuevink
1. Deutz-fahr swatmaster
2. Kuhn GT
3. Pöttinger
Kamps
Haha hier krijg je vast geen eenduidig antwoord weg. Vind persoonlijk ook nogal wat hele snedes demo machines te verwachten. Wij doen t eigenlijk alleen met n hark indien beschikbaar komen we je 2uur laten ruiken aan de machine. Anders zouden we maar 5 of 6 demo's per seizoen draaien als we elke boer er zn hele oogst mee lieten harken.
Overigens ligt mijn voorkeur veruit bij Claas, degelijke machine, stuurgedrag erg fijn, enorme restwaarde, en weinig onderhoud. Mijn 2e keus ligt bij Kuhn, ook om de restwaarde, en daarna volgen er nogal wat meer waar ik niet 1 specifiek van kan opnoemen.
marco2250
Fella harkt mooi schoon compact en prijs kwaliteit goed en zowiezo een middeafleg kopen
jd4050
Quote @bikkertie:
oederdegelijl

wat? 😃
velsje
@matn3 die worsten draaien kan je met elke hark wel.
als jij met je zij afleg netjes tegen het vorige zwad aan harkt, en je zwadbord niet de strak op de rotor staat is er niks aan de hand. Wanneer je je andere zwad ook mee gaat harken, en je zwadbord aardig strak staat. dan krijg je wel van die worsten..

zelf zou ik voor een brede midden afleg gaan. Heb je altijd een zwad klaar liggen als de loonwerker komt...
k zou dan gaan voor een claas of kuhn hark,
newholland6640
@jd4050 hoe zei ie dat nou? 😃
julian2003
Wij hebben een jf -stoll bevald prima vier jaar lang niks mee gehad
gypCaseXL
Merk is niet zo zeer van belang. Wel of het midden of zij afleg is. Ik zou gaan voor middenafleg, er zijn er maar weinig die echt netjes zonder proppen kunnen wiersen met een zijafleg. Middenafleg heeft nooit proppen, wiers is in 1 gang klaar.

Hebben zelf goede ervaring met een fella hark, vanwege jet efect slaat hij nooit in de grond.
oosterof
Wij hebben krone 1000 nu. Eerst hadden we een vicon 764 volgens mij maar daar braken de armen er steeds af. (elke keer dat we gingen harken). Krone is wel ingewikkeld, maar bevalt goed! Met de krone kun je ook wel mooi voor een hakselaar wiersen.
Hier een deutz zeiafleg op gedragen frame. Of hij worsten draait ligt in mijn ogen meer aan de chauffeur als aan de hark. Zwat er tegenaandraaien met zwatbord tussen de 2zwaden Zegmaar of zwadbord heel breed zetten en zonder 1e zwat te verplaatsen het 2 e zwat er tegenaan leggen. Hadden hiervoor een deutz treintje model beviel ook prima weinig onkosten maar die wenu hebben heeft meer Capiciteid
We harken altijd 2ofmeer zwaden bij elkaar en het grootste deel word gehakseld.
EA_MF
Wij harken thuis nu voor het 13e seizoen met een Pöttinger EuroTop 651A Multitast, oerdegelijke hark, met een nette capaciteit en harkt ook netjes. hebben het afgelopen jaar eigenlijk voor het eerst echt 'groot' onderhoud er aan gehad mbt slijtdelen vervangen, de andere 11 seizoenen hebben we er, voor zover ik weet, alleen mee geharkt, en eventueel door kleine ongelukjes beschadigde onderdelen vervangen.
weurding
Geloof de meest verkochte hark op dit moment is de liner 2900 van claas, of het ook de beste is moet de praktijk nog uitwijzen maar de eerste indrukken zijn geweldig
guldner75
@weurding

Over het algemeen is toch de laatste tijd een zo breed mogelijke midden afleg in trek, welk merk dan ook.
matn3
Bedankt voor de vele reacties !
Wat mij opvalt is dat Pottinger veel bekender is dan ik dacht.

* Wat vinden jullie van onderhoudsvrije rotor armen
(zonder smeernippels) ?
* En sommige merken heffen hun rotor op met een zeer lange cilinder en andere merken met een zeer korte cilinder, zou dit iets uitmaken qua degelijkheid ?

Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar
1) Fella, grote wielen onder de rotor, ziet er degelijk uit
2) Kuhn, degelijkheid
3) Claas, degelijkheid, schoon harken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
7