Fendt 102 S - Hydrauliek opbouwen

Hey iedereen, ik ben niet zo actief op deze site maar het lijkt me hier wel een goede plaats om hier wat info te vragen. Ik heb thuis een fendt 102 staan zonder hydraulische ventielen. Is het mogelijk om deze op te bouwen door gewoon een aftakking te maken van de hydraulische leiding die loopt van de pomp naar de hef? Of moet er een extra pomp worden opgebouwd? Een enkelwerkend ventiel is al goed genoeg, we zouden graag daarmee een hefmast willen aandrijven.
Alvast bedankt
IamCandyman

Reacties

Wimsumar
Beste IamCandyman: Een (enkelwerkend) ventiel "tussen" de leiding monteren kan. Het moet wel een ventiel met overdrukklep zijn !
John104
Ja, dat kan. Je kan een hydrauliek blok tegen het hefblok aanzetten. ( waar de hefhendel aanzit ). Heb je wel langere draadeinden nodig. Dan nog een leiding met hydro aansluiting naar achter leggen. Blokjes zijn nog wel 2e hands te krijgen.
marc102

Het nieuwe ventiel kan er dan uitzien zoals het ventiel rechts op de foto, ik heb deze voor 250,- euro besteld bij kramp met het idee mijn hef ventiel te vervangen met dit ventiel.

Dat ging niet want deze zijn uitsluitend bedoeld voor de ventielen achterop de trekker...

Het is dus een kwestie van een nieuw of gebruikt blok te vinden en ze simpelweg tegen elkaar te schuiven...

Als je geintreseerd bent kan ik je de link van het ventiel eens een keer van kramp opzoeken
IamCandyman
Dus zo gek veel werk is het dan eigenlijk niet? Ik had er eigenlijk een beetje schrik van om er aan te beginnen.
Alle bruikbare info is welkom, heren. Wel liefst niet te diep in Nederland, ben namelijk van België afkomstig 😉
John104
Wel even opletten, er zijn 2 soorten hydro blokjes, op onze 102 van 1974, zit een ander hydroblok, als op de 104 van 1976.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 102 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!