John Deere 3130 - olie(kwijt)

Hallo,

mijn 3130 heeft 2 weken stil gestaan omdat ik de brandstofpomp moest laten reviseren en nog wat dingen. toen ik hem weg zette deed de hef en de fronthef en de stuurbekrachtiging het nog. na die 2 weken(vandaag) wilde ik test rijde. maar toen kwam ik erachter dat de hydrauliek niks meer deed. hoe kan dit?? zit er ergens een kraantje waar ik per ongeluk tegen aan gestoten heb? ik hoor het graag.

m.v.g. john deere 3130
john deere 3130

Reacties

Hanjelle
Deze hydrauliek wordt gevoed door een pomp bij versnellingsbak, je hef achter zal het dan ook wel niet doen. Kan meerdere oorzaken hebben. Weet niet wat de andere werkzaamheden zijn die je hebt verricht, maar die kunnen er mee te maken hebben.

1. Pomp in bak wordt gevoed door pomp aan voorzijde trekker (aangedreven door krukas). Aan de rechterkant van je motorblok lopen leidingen/slangen die de olie van pomp 1 naar pomp 2 brengen. Heb je geen slangen/leidingen dichtgedrukt?

2. Onder aan je bak hangt een ronde pot met daarin een filter. Als er veel rommel in je bak zat kan dat na twee weken zijn neergeslagen en het filter laten dichtslaan. Als dat zo is is er meer aan de hand, want die rommel hoort er niet.

3. Aan de rechterkant van de trekker zit een voorkeursventiel die zorgt dat bij bediening van hef stuur voldoende oliedruk houdt. Deze kan vast zitten of defect zijn.

In alle gevallen nu niet gaan rijden (voor zover dat kan) want als je stuur en hef geen olie krijgen kan het zijn dat de hi lo ook geen olie krijgt. Die wil je niet stuk hebben.
3130ls
Hoe is het olie pijl dan. ?als je er niks aan gedaan heb os het raar dat hij het niet meer doet. Misschien filter vuil. Zit een vulpomp in de achter brug misschien dat die geen olie meer krijgt.
john deere 3130
@Hanjelle

ik heb de tank eraf gehad(dicht bij de pomp) en voor de rest niks. optie 1 zou wel kunnen denk ik ja. en waar zit het voorkeursventiel precies dan.

@3130ls

waar kun je het peil aflezen ik kan niks vinden alleen 2 pluggen op de achteras. en bij de vuldop zit ook niks
Hanjelle
Er zit volgens mij ook een voorraadtank hydrauliek voor bij de pomp. Zorgt ervoor dat de hoofdpomp niet zonder olie komt. Heb je die er ook afgehad? Dan zeker even checken of je die wel goed hebt aangesloten, en of daar wel olie in zit. Als ik het moet inschatten zit daar je probleem, omdat je daar ook aan het werk mee bent geweest.

Ventiel zit van achter gezien rechts onder de trekker. Maar kijk eerst maar eens naar de voorkant denk ik.
Hanjelle
Peil aflezen dmv peilstok die boven de vuldop op de achterbrug zit. In geval van cabine hangt hij daaronder
3130ls
Licht eraan welke type je heb. Ouwe motorkap zit er een dop net voor de Astrechter achter de rem. Bij de nieuwe motorkap een oranje pijlstok net naast het hydrauliek ventiel bij de vuldop
jd user
Volgens mij heb je de trekker niet op het beton staan.Want anders had je de olie wel gezien.
john deere 3130
Staat gewoon op beton@jd user
3130ls
@john deere 3130 je moet inderdaad even kijken of het reservoir bij het lucht filter vol zit.pomp zonder olie knapt er niet van op
jd user
Dan even 10 liter olie in de achterbrug vullen.Lukt dit niet .......dan je beide filters controleren.De grote vervangen en de aanzuigfilter schoonblazen.Dan kan er niets mis gaan.Tenzij je hefrubbers inwendig lekken.Dan kan heb je ook minder druk.
john deere 3130
Ik denk dat het aan de filters ligt. maar zijn dit er 2? ik weet die pot onder de trekken maar waar zit die andere dan? en als ik deze filter vervang loopt de olie er dan niet uit of blijft deze mooi zitten in de bak. @jd user
jd user
Die grote pot kun je er zó afschroeven.Wat er in de pot zit verlies je circa halve liter olie.Dus je achterbrug loopt daarvan niet leeg.De afdichtingsring zitten laten.Mocht ie wel eruit vallen,dan mag je een nieuwe erin plaatsen.

De aanzuigzeef zit ook aan deze zijde.een stop waar je met een ratelsleutel in het vierkantje kunt duwen.Deze losdraaien ,daarna komt de veer met daaraan de ronde rechte langwerpige zeef.En ja....dan gaat je achterbrugolie er wel uit.Succes!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!