Tractor met aanhanger

Moet je een kemteken plaat hebben als je rijdt met een tractor met gewone auto aanhanger?
Weet iemand hier de regels voor? Ik heb namelijk een grote aanhanger gekregen die origineel geremd was maar de remmen nu buiten gebruik zijn.
Ook staat deze op niemand zijn naam.
Kan ik dan gewoon zonder kenteken achter de tractor ermee rijden?

Mvg

Deel dit topic

Reacties

fendt308-driver
Kenteken moet je verwijderen en oranje driehoek achterop 😉
ares697
Dat kan nu nog wel ja, maar er komt misschien een kenteken voor trekkers en wagens.
strandbunny1
Ooh jaa dan weet ik wat ik moet doen haha dankjewel het gaat om een gewone hapert dubbelasser dus dan gelden de gewone regels als een gewoone kieper achter de trekker?
Oldtimer-fan
@strandbunny1

Jep. kenteken plaat eraf, driehoek erop en verder de verlichting en reflectoren volgens de landbouwregels
walker1
@strandbunny1 Als die aanhanger op niemand zijn naam staat, heeft deze dan nooit een kenteken gehad, of is kenteken stop gezet?
Het is al zeker 10 jaar dat alle aanhangers met een toelaatbaar gewicht van meer dan 750 kg (alle geremde aanhangers) een kenteken moeten hebben.
Als je een oude aanhanger alleen nog achter de tractor gaat gebruiken dan is er de mogelijkheid de kentekenregistratie stop te zetten bij het RDW. Als je het niet doet zal je er niet zo heel snel problemen mee krijgen denk ik, maar stel dat ze de boel natrekken bij een controle, dan rijd je wel rond met een kentekenplichtig voertuig waar geen kenteken meer op zit.
Ik zou het wel even uitzoeken, kan zijn dat het een hele oude aanhanger is die al lang niet meer gebruikt is en dat er nooit een kenteken voor is aangevraagd. Als die wel een kenteken heeft gehad, dan heeft die ook op iemands naam gestaan. Je volstaat dan niet met alleen de plaat er af halen. Kenteken moet dus stop gezet zijn en daar moet jij dan ook een bewijs van hebben.
Het komt namelijk ook voor dat aanhangers gestolen worden, kentekenplaat er af gehaald wordt en dan als aanhanger voor achter een tractor verkocht wordt.
Het is trouwens niet verboden om een aanhanger met kenteken achter een tractor te doen.

info RDW:
rdw.nl/Particulier/Paginas/…
strandbunny1
De remkabel is door geslepen dus is niet meer geremd. Dus is zo goed als 750 kg dan.
Wimsumar
Beste StrandBunny1:
Quote @strandbunny1:
De remkabel is door geslepen dus is niet meer geremd.

Dat is ook weer zo'n hersenkraker: Mag dat nu wel of niet?
Volgens mij: Wat er op zit, moet functioneren. Je rijdt nu met defecte remsysteem.
walker1
Quote @strandbunny1:
De remkabel is door geslepen dus is niet meer geremd. Dus is zo goed als 750 kg dan.

zo werkt dat niet he, die aanhanger heeft ook ergens een registratienummer waarop het gewicht en laadvermogen vermeld staan en wat ook overeenkomt met een eventueel kenteken. het is niet zo dat als je een remkabel doorslijpt (waarvan ik me sowieso afvraag waarom je dat zou doen) en de kentekenplaat er af haalt dat het dan een max. 750 kg aanhanger is.
walker1
Quote @Wimsumar:
Beste StrandBunny1:
Quote @strandbunny1:
De remkabel is door geslepen dus is niet meer geremd.

Dat is ook weer zo'n hersenkraker: Mag dat nu wel of niet?
Volgens mij: Wat er op zit, moet functioneren. Je rijdt nu met defecte remsysteem.

Inderdaad. Als je het kenteken stopt bij de RDW omdat je de aanhanger alleen nog achter de trekker gaat gebruiken dan hoef je daarom nog niet de remkabel door te slijpen.
Als de aanhanger nog steeds officieel geregistreerd staat dan moet de aanhanger ook gewoon geremd zijn.
boer
Als je het kentekenplaat er af haalt al heeft de kar een eigen kenteken trek dan ook het type plaatje er af want anders wouden ze terug kunnen zoeken enzo nu is het dan niet meer te traceren
strandbunny1
Al gebeurt haha komt goed heren ik rij er nooit ver mee
strandbunny1
Ik heb hem gekregen en die kabel was al door geslepen heb hem gratis gekregen dusja.
Ik wil misschien wel de remmen herstellen of nieuwe laten zetten maar denk niet dat mijn auto het fijn vind om zo een ding te trekke.
Ik gebruik hem alleen voor soms hout te laden of weg te brengen. En evt wat puin te rijden en zand te laden nu we aan het verbouwen zijn.
ErDee
@strandbunny1 ik denk niet dat jeje er druk om moet maken. kentekenplaat eraf en t is al goed.je rijdt er toch maar max. 25 mee (volgens de regels)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
21