Mc-Cormick D 430 - electrische installatie

Ik heb een oude maar goed werkende D-430 en ben op zoek naar het electra schema. Ook is een handleiding meer dan welkom omdat ik geen ervaring heb met tractoren 😄, en me afvraag waar alle handels, knopjes en schakelaars voor dienen.

Bedankt alvast,
Jeroen
Jeroen D-430

Reacties

edinter
Om te beginnen de bekende pin (spijker genoemd ) er in doen een klik draaien is contact verder draaien is de lichtschakelaar .Het trekknopje is half uit voorgloeien doortrekken starten .Dat bolletje met de gaatjes is de controle gloeispiraal voor te starten moet die rood worden of zelfs geel .dan dat dwarse handel onder het stuur is handgas.Als er 4 versnellingen + achteruit op zitten heb je een agromatic model dan zit er links op de versnellingbak een handel dat nu waarschijlijk plat ligt die kun je op beuren (dat is het agriomatic handel) dat handel is uitschuifbaar helemaal bijna tegen het dashbord rijd de trekker in de lage gearing (dus nog een keer 4versnellingen met een achteruit) als je dat zelfde handel tegen de stoel aan trekt moet hij stoppen met rijden en als de aftakas is ingeschakeld blijft deze draaien ,dus door middel van de agriomatic heeft u doordraaiende aftakas Het aftakas handel is dat korte handeltje links achter uw voet tegen de versnellingbak ,aan de rechterkant zit dat kromme handel dat is het differentielslot maar laat een kundig iemand u uitleggen hoe daar mee om te gaan om diferentiel schade te voorkomen
Jeroen D-430
Daar ben ik al weer mee geholpen. 4 versnellingen en achteruit had ik al gevonden, maar als ik de versnellingspook optil en naar links en achteren doe, heb ik nog een versnelling..optillen en naar links en naar voren is dan de achteruit. Heb ik dan een 5-bak ?
mccormickd320
Hier vindt u het elektrisch plan ihace.de/16_schaltplaene/0430_1956.pdf/

en op deze site staat uitleg over hoe alles werkt (is wel niet van een d430 maar van een 320 maar is ongeveer het zelfde omdat je de zelfde versnellingsbak hebt met 6 versnellingen vooruit omhoog links 1 en 2 dan gewoon 3,4,5 en 6 en omhoog rechts vooruit R)
ihcparts.nl/technische-informatie-1/
(kijk bij d serie, heb er zelf ook veel aan gehad toen ik net mijn tractor had)
edinter
Jeroen je ziet het direct als je dat handel wat in de transmissie gaat en nu waarschijnlijk plat ligt niet hebt en je de pook op moet beuren om in z'n achteruit te komen (links voor) heb je een zes versnellinger en geen agriomatic en ook geen doordraaiende atftakas
Jeroen D-430
De aftakas draait als ik de handle links op de bak naar achteren doe, moet wel de koppeling intrappen. Er zit daar ook nog een lange handle die naar voren kan. Is dat dan alleen voor de lage gearing ?
Als ik het dus goed begrijp als ik straks ga maaien of schudden moet ik eerst de aftakas inschakelen, de maaier op toeren laten komen, dan de koppeling in voor de juiste rijversnelling.....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!