Zeppelin bandenkraan starten na lange stilstand

Bandenkraan is stilgezet en startte nadien niet meer. Deze staat nu reeds 7 jaar stil. Maar deze staat in de weg. Hoe kan je deze het beste rechtstreeks starten op de starter? 24V deutz 100 pk motor

Deel dit topic

Reacties

fendtje 106
Als de batterijen dood zijn kan je best rechtstreeks starten op de starter lucht filter eraf en wat startpiloot in spuiten eerst even na olie kijken
Straw
En diesel
Deze van zijn gecondenseerde in de zomer beste deze ook vervangen
Wimsumar
Beste ArnoFord6640-5600: Handigste is eerst het startprobleem van 7 jaar geleden op te lossen.
valtradriver
@Wimsumar Dat is nu net het probleem,ze hebben hem 7 jaar terug stilgezet,dat hadden ze nooit moeten doen 😉
Gerron
Sluit 2 goede accu's aan op de startmotor en ontkoppel de oude accu's daarbij. Omdat er kans bestaat dat de brandstofpomp voluit blijft staan moet je zorgen dat iemand de luchtinvoer kan blokkeren zodat de motor niet op hol slaat. Als de motor niet start geef dan hier aan wat er WEL gebeurt.
valmet 605
Motor wel los? Hoeveel nesten in de inlaat, koeling en uitlaat?
Gerron
Weet je trouwens wel zeker dat het 24V is?
7 jaar terug heeft de loonwerker deze gebruikt om zand op het veld aan te vullen. Mijn pa was toen tijdelijk op krukken. Ze kregen de kraan toen niet meer aan de gang en daar is sindsdien ook niks meer aan gedaan. Maar zal is met batterijen rechtstreeks op de starter proberen. Moet ik rekening houden met dingen die ik moet verversen ? zoals brandstof , olie,... ??
ClaessensAgro
Heeft de machine die 7 jaar binnen of buiten gestaan? Nieuwe olie beter sowieso even doen, brandstof weet ik niet.
7e jaar buiten gestaan
Wimsumar
Beste ArnoFord6640-5600:
Quote:
7e jaar buiten

Maar wel met gesloten motorkap?
Overtuig je zelf eerst of de motor los (niet vastgeroest) is en dat het carter ( en 1 of meerdere cylinder! ) niet 'vol' regenwater ( waardoor eventueel vorstschade) zit door de motor handmatig rond te draaien. ook kun je het brandstofsysteem even door laten spoelen (zo hier en daar leidingen even losmaken) alsof je het systeem ontlucht.
Met gesloten motorkap , dus mazoutleidingen even doorblazen? olie hervullen, en dan eens handmatig rond proberen te draaien ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0