Illustratie van:

International 654 - is traag op het gas en slaat in luchtfilter

Dag mensen. Kheb een vraag. Sinds van de week een international 654 er bij gekocht. brandstoffilters vervangen + verstuivers gereinigd. Nu is nog steeds het zelfde probleem dat ie slecht start. je moet m aan slepen. blokje loopt als een zonnetje als ie loopt. geen lawaai of carterdruk. Hij is gigantisch traag op het gas. hij krijgt diesel want hij rookt zwart. ook heb ik de leidingen losgedraaid om te kijken of er idd diesel uit kwam. dit gebeurd dus wel. hij slaat ook gigantisch hard in het luchtfilter. je hoort hem echt klapperen. het lijkt net of ie de brandstof te laat krijgt of wat dan ook. dat ie de slag juist afremt. iemand hier ervaring mee?. tis gewoon een bosch roterende pomp. iemand weet waar ik naar kan kijken of proberen? heb de stopzetter al bijgezet om m iets meer gasolie te laten geven maar reageerd hier niet op.

Ik lees het wel. alvast bedankt voor jullie reactie

Deel dit topic

Reacties

case-inter
Klepspeling ook gecontroleerd?
old man jose
Het kan zijn dat een of meerder uitlaat kleppen niet goed staan. ook kan het zijn dat er een of meerdere uitlaat kleppen gescheurd zijn of klepzittingen krom. Dit slaan moet of kun je ontdekken door een voor een de verstuiverleidingen even los te draaien tijdens het stationair lopen, of je gaat de compressie meten.
zandvliet-120
Het kan een versleten brandstofpomp zijn, mijn opa had een 824 en die starte ook niet uit zichzelf en moest vaak aangetrokken worden, maar voordat hij de schuur uit was liep hij meestal al. Ze hadden de motor laten reviseren maar dat gaf geen verbetering. Ze hadden hem een keer voor de waterrem gezet en bleek het dat hij minder dan 45 pk gaf i.p.v 74 pk. Er zat ook geen kracht in en toen hebben ze ooit toen ze het zat waren een andere (gebruikte) brandstofpomp erop gezet en toen was hij niet meer te stoppe. Dus het klinkt vrijwel als het zelfde probleem
Gert
Kapotte koppakking.
erik9831
@old man jose volgens zijn uitleg: als hij draait, loopt het blokje als een zonnetje.

kan er dan een klep slecht zijn ... dit zou je dan toch altijd horen als hij draait denk ik. Zelf ook al verbrande, kromme en andere soort kleppen gezien en toen was het altijd te horen aan de motor.

Als de vorige eigenaar er ook problemen mee had en hem dikwijls op start pilot of wat ook voor soort ether heeft gebruikt, dan zou er inderdaad wel eens iets aan de kleppen kunnen zijn. Maar het is vreemd dat hij draait als een zonnetje.

De verstuiver zijn getest geweest met een testbank ? Levert de pomp voldoende brandstof ? Want eenmaal een diesel gestart is kan hij inderdaad wel perfect draaien, maar kan je druk om te starten nog altijd te weinig zijn.

Zit hier ook een opvoerpompje op ???
inter654
Dag allemaal. Er zitten hier allemaal goeie reacties tussen waar ik wat mee kan. Bedankt daarvoor allen! Morgen ga ik eerst de kleppen is stellen. Kben ook bang dat het de pomp is. Erik de verstuifers zijn niet getest ofzo. Pompdruk ook niet. Geen opvoerpomp. Vorige eigenaar zegt "hij liep goed en opt land sloeg ie ineens af en moesten m weer aanslepen" daarvoor nooit geen problemen. Zandvliet jaa klinkt idd hetzelfde. Morgen kleppen is ff kijken. Khou jullie op de hoogte. Hartstikke bedankt voor jullie reacties

Grt Rik
Wimsumar
Beste Inter654: Lees onderstaande topic (m.n. het filmpje ook bekijken).
Ik denk dat (naast 'een hand vol' slechte verstuivers) de koppakking er ook bij jouw inter uitligt.


tractorfan.nl/topic/66865/
inter654
Ha wimsumar. Kijk ook daar heb ik wat aan. Heb idd het filmpje ff bekeken en lijkt er veel op. Mijndes start aleen helemaal niet. Aleen als je m
Aansleept. Bedankt he! Gr rik
Wimsumar
Beste Inter654:
Quote @inter654:
Mijndes start aleen helemaal niet.

Logische verklaring daarvoor is dat je (waarschijnlijk) in ieder geval 2 cylinders hebt met veel te lage (start)compressiedruk als gevolg van een lekke koppakking (tussen deze 2 cylinders) en dat de andere 2 cylinders een slechte verstuiver hebben (en/of gecombineerd met lage compressie door slijtage).
kees 956
Toen mijn trekker plofte in het lucht filter zag mijn koppakking er zo uit....
inter654
Dag allemaal. Morgen trek ik m uit elkaar. Dan horen jullie ff hoe het afloopt. Gr rik
Wimsumar
Beste Inter654:
Quote @inter654:
trek ik m uit elkaar.......... Gr rik

Grrrrrrrrrr Rik, voordat je z'n kop deraf trekt moet je er eerst wel zeker van zijn dat het ook werkelijk de koppakking is A.U.B..
inter654
Dag allemaal. Nou het is idd de koppakking. Hij dichte nog maar 1 cilinder af. Andere waren lek. Kheb nu de kop heen vlakken en nieuwe onderdelen besteld. Kwil jullie allemaal hartelijk danken voor jullie reacties. Zodra ie volgende week weer in elkaar zit horen jullie hoe die loopt. Gr rik

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 654 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3