Illustratie van:

Deutz D5006 - Toerenteller werkt niet

Hallo, ik ben bezig met het opknappen van een D5006. Nu heb ik de toerenteller gerestaureerd en de kabel vervangen. Als ik de tellerkabel plaatst in het blok dan gaat de kabel niet draaien. Nu zit er ook nog een grote moer op de plek waar de kabel in het blok komt. Kan ik deze ook los halen om te kijken waarom de kabel niet gaat draaien. Alvast bedankt voor de reactie.

Deel dit topic

Reacties

Rozema
Als de motor loopt, zou de aansluiting van in de meter ook moeten lopen. Dus misschien de kabel, lijkt me logischer dan de aansluiting in het motor blok
Farmer_2
Als je de kabel van het motorblok afhaalt en je hebt deze los in je handen, en je draait aan de ene kant van de kabel en houd de andere kant tegen (ofja, proberen tot) en je kan de ene kant draaien terwijl de andere kant stilstaat dan weet je dat de kabel kapot is 😛
HFNB92
Ik was vergeten te melden dat ik de kabel al had gecontroleerd. Als ik aan de kabel draai dan komt de meter ook netjes uit de hoek. Als ik alleen de kabel plaats in het blok en ik draai dan aan de tellerkabel, dan kan ik deze gewoon ronddraaien. Het moet dus lijkt mij dan in de aansluiting van het blok zitten.
Heeft een van jullie ervaring met het losdraaien van dit deel in het blok? Kan het eigenlijk wel los? is zoiets ook los te verkrijgen? Alvast bedankt voor de reactie.
HFNB92
Heeft er iemand een idee?
jimbos
Mijn toerenteller werkt ook niet echter is bij mij de kabel kapot en zit niet in het blok. Kan iemand mij vertellen waar de aansluiting zit of kan iemand hier een afbeelding over plaatsen? Alvast bedankt
Wimsumar
Beste JimBos:

Quote Reactie van @jimbos:
afbeelding

In onderstaande link, op pdf-pagina 59 foto 81zie je hoe de tellekabel voor op het motorblok aangesloten hoort te zitten:

tip1.tractorfan.nl/pdf/…
+1
michel-hidding
Als je de kabel rond kunt draaien aan de kant van de teller , en je zeker weet dat de kabel goed is . Is waarschijnlijk het busje op de nokkenas van de motor versleten . Dit is een rond busje op de nokkenas met een vierkant gat erin , die ervoor zorgt dat de staalkabel van de toerentellerkabel mee draait .

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
495