International 423 - koppeling ih 423

Hallo iedereen ik heb miss een wat vreemde vraag sinds dat ik mijn 423 heb (ongv een jaar geleden) is mijn koppeling (ambriage) opvallend snel weg gesleten weet iemand hoe dit komt (want ik rijd nochtans redelijk goed daarmee bedoel ik bv niet men voet erop steunen terwijl ik rijd en eerst nodig afremmen als ik stop enzo) wat zou het kunnen zijn? of ligt het toch aan mij?

Deel dit topic

IH fan 1997

Reacties

Damon
Komt de koppeling wel goed vrij?
Komt het druklager wel goed vrij?
haasjeRens
Misschien zijn de drukveren lui aan het worden en dat hij daardoor sneller slipt..
Oldtimer-fan
De stelbout, waarmee je de pedaalhoogte kunt instellen, misschien te ver uitgedraaid? Waardoor de koppeling niet helemaal vrij komt.
Wimsumar
Beste IH Fan 1997: Waaraan merk je het dan dat de koppeling erg hard gesleten zou zijn?
856xlih
Lekt de krukas keering niet ?
Of de priseas keering ?
Hierdoor kan je koppeling ook slippen
IH fan 1997
@856xlih dit moet je me toch eens uitleggen dit snap ik niet echt?
IH fan 1997
@Wimsumar ik moet hem verder in duwen (de pedaal) en schakelen gaat ook moeilijker dat ondervind ik als ik de pook in versnelling zet (de IH 423 heeft een mc cormick D boit en is sowieso al een apart gevoel en ik heb er nu al eens nieuw olie in gedaan maar het blijft en ja zoal ik al zij pedaal ineens ver in duwen precies of ik mijn koppeling er heb doorgereden 😞
Wimsumar
Beste IH Fan 1997:
Quote @IH fan 1997:
ik moet hem verder in duwen (de pedaal)

Bemerk je een grotere vrije slag op het pedaal?

N.B: Naarmate de koppelingsplaat slijt, wordt de vrije slag kleiner. Gebruik je het koppelingspedaal als voetsteun (wat jij ontkent te doen/hebben gedaan) wordt de vrije slag groter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!