Hoe zit het met het T rijbewijs

Hallo,
Hoe zit het met het T rijbewijs? de ene zegt dat je na 1 juli 2015 nog gewoon je trekkercertificaat kan halen en hem voor 1 juli 2016 inruilen voor een t rijbewijs, de ander zegt dat je echt op lessen enzo moet. hoe zit het nu in elkaar?

en ik wordt 8 nov 2015 zestien jaar oud. kan ik dan beter voor 1 juli 2015 me trekkertheorie halen of kan dat beter na 1 juli 2015.

en als je echt op lessen moet, waar kan je dat dan doen. bij rijscholen in de buurt ofzo?

ik rijd ook wel vaak op de trekker opt land enzo, wat zijn de kosten van zo'n T rijbewijs

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

mark boertie
Begin maar vast met sparen 😉
Certificaat is verleden tijd vanaf 1 juli 2015 gaat het rijbewijs in
frits99
Ik hoop voor je dat je bankrekening gevuld is. Ik heb gehoord dat het rijbewijs 1500 tot 2000 euro gaat kosten (of het waar is weet ik niet zeker)
boegie
Jup, er zijn nog aardig wat jongeren die nu nog snel voor de oude regeling gaan....
koen-hanomag
@boegie ja en ouderen die gewoon door kunnen rijden zonder getest te zijn! (niet dat dat altijd wat wil zeggen over hun rijkunsten!)
koen-hanomag
@boegie ja en ouderen die gewoon door kunnen rijden zonder getest te zijn! (niet dat dat altijd wat wil zeggen over hun rijkunsten!)
Groothengeveld
Wanneer je 16 bent kun je tot 1 juli je praktijkcertificaat halen. Word je na 1 juli 16, dan moet je een T-rijbewijs halen.
Dit is een cursus die meer richting auto of zelfs vrachtwagenrijbewijs gaat. Zowel de eisen voor theorie en praktijk zijn hoger. De kosten ook. Er wordt gesproken over €1500 tot €2200 euro. Bij herkansing zullen de kosten hoger worden.

Hopelijk ben je zo voldoende geïnformeerd. Een T rijbewijs kun je in jouw geval dus vanaf november halen. Bij een AOC in de buurt kunnen ze je meer informatie geven over een examenlocatie.
Groothengeveld
P.S. Afhankelijk van de voorwaarden die de verzekering van je werkgever stelt, mag je vanaf je 14de levensjaar blijven rijden op eigen terrein.
Diederikfendt
Ik ben over 10 dagen 16 ☺
JD 6430 The Best
Ik heb het rijbewijs ook maar vast aangevraagt bij Argus rijopleidingen. Zij zijn 1 v/d weinige rijscholen in Nederland die het allemaal al voor elkaar hebben. En ze zitten redelijk in de buurt voor mij. Kosten: Rond de 1500 euro.
ZetorTwente
@Diederikfendt Lucky boy!
Diederikfendt
@Groothengeveld Ik word over 10 dagen 16, moet ik dan nog een nieuwe halen bij de gemeente ofzo of word dat automatisch bijgeschreven?
Sido H
Hierin wordt alles uitgelegd.
[url]broekens.nl/wisexs/GetBlob.php/…]
John Deere 8345r
Maar wat ik nou niet snap, hoe kan het zo duur zijn? die trekkers heeft het AOC allemaal al??
-NEW-HOLLAND-
@John Deere 8345r Nou er zijn maar weinig mensen met de goede opleiding, trekkers moeten worden aangepast/terug verdiend, je bent verplicht te lessen en het niveau word flink opgeschroefd, dus eigenlijk wees blij dat je geen vrachtwagenrijbewijs hoeft te halen.
ErikMFgek
@Diederikfendt je hebt geluk je valt net binnen de regel. Ik hoop voor je dat je al een afspraak hebt gemaakt bij dhr houwelingen die krijgt het de laaste weken nog behoorlijk druk.
als je eenmaal het certificaat hebt kun je na 1 juli naar het gemeente huis gaan en kun je je certificaat inleveren voor een pasje ongeveer het zelfde idee als een auto rijbewijs.
In feite laat je gewoon een heel nieuw rijbewijs maken hier zitten wel enkel kosten aan verbonden. Ik dacht dat een rijbewijs aanvraag zo rond de 50 euro kost.
claasfan
@John Deere 8345r Nee die hebben ze niet.
Ik hoorde dat er trekkers moeten komen met dubbele bediening
John Deere 8345r
@claasfan ooh dan word het anders...
John Deere 8345r
@-NEW-HOLLAND- Jah daar zeg je wat. 😞
varken
Kearls,

Ik heb een vraagje.

Stel dat je nu 17 jaar bent, en een auto rijbewijs hebt (dat je onder begeleiding rijden mag.)
En je wordt 7 juli 18.
Moet je hem dan ook opnieuw halen? Of niet.
Want je hebt een rijbewijs.
Ik heb het na gevraagd bij de gemeente, maar die konden ook zo geen antwoord geven.
Max Deeleima
Quote @varken:
Kearls,

Ik heb een vraagje.

Stel dat je nu 17 jaar bent, en een auto rijbewijs hebt (dat je onder begeleiding rijden mag.)
En je wordt 7 juli 18.
Moet je hem dan ook opnieuw halen? Of niet.
Want je hebt een rijbewijs.
Ik heb het na gevraagd bij de gemeente, maar die konden ook zo geen antwoord geven.

Rijbewijs is toch 10 jaar geldig? Dus waarom na een jaar een nieuwe halen?
varken
Ik doelde op de vraag of je hem ook moet halen.
Wantje mag niet zzonder begeleiding rijden, maar mag dit ook op de trekker. Moet je hem dan met een nieuwe t- rijbewijs halen of is dit rijbewijs voldoende

want je bent namelijk nog geen 18.
Max Deeleima
@varken Je bedoeld dus dat je nu als 17 jarige je B rijbewijs hebt en dus onder begeleiding auto mag rijden. Je hebt dan neem ik aan geen trekkercertificaat, anders mag je gewoon trekker rijden.
Je B rijbewijs is 10 jaar geldig, vanaf 18 mag je alleen rijden en na 10 jaar wordt bij verlengen T bijgeschreven.

Maar hoe het zit als 17 jarige met B rijbewijs maar zonder trekkercertificaat na 1 juli weet ik zo niet, das inderdaad nu eens een echt goede vraag 😄
varken
Ja, precies dat.
ford3000case745
Je zal je rijbewijs maar hebben ????
Fendt en MF
Bedankt allemaal voor de reacties. ik vind het nog steeds een domme wet. want netzo als de Boerderij al zei, dat ze hier helemaal niks aan verdienen. het is natuurlijk wel goed voor de verkeersveiligheid! Maar ik stem op uitstel tot 1 januari 2016 😛
ares697
Theorie kun je misschien al wel reserveren bij het CBR, kost in ieder geval €40
ares697
Theorie kun je misschien al wel reserveren bij het CBR, kost in ieder geval €40
JD6930
Geachte @Fendt en MF ,

Het rijbewijs gaat helaas per 1 juli 2015 in.

Waar kun je lessen?

Je kunt je rijbewijs halen bij een erkende rijschool, zover tot nu toe bekend bij meerdere verspreid over het hele land in een prachtige JohnJohn Deere! 😉

Veelal het type 6130R! Of je gelijk kunt leren die chemische pruttel ad blue te tanken hangt van de gekochte trekker af, is het er een uit de huidige 6R(kleintjes) serie, dan niet. Is het er een uit de nieuwe serie? Dan wel. 😉
Hurli356
@varken tractorfan.nl/topic/73843/

vosrolf - 5 maanden geleden

Ik ben nog geen 18, had ik er niet bij verteld, maar ik heb met de nieuwe regeling met 17 jaar mijn autorijbewijs gehaald. Maar als ik het goed begrijp ben ik dus de eerste 10 jaar geen T rijbewijs nodig en bij het vernieuwen van mijn B rijbewijs kan ik hem er gewoon bij op laten zetten?

Hurli356 - 5 maanden geleden

@vosrolf Dan kun jij trekker rijbewijs er wel bij op laten zetten, maar pas nadat je 18 bent geworden. Tenzij je trekkercertificaat wel bewaart, want dan kun je 'm er eerder bij op krijgen. Jij moet nu je certificaat bij je houden bij rijden omdat je nu officieel nog niet bevoegd bent om zonder certificaat de trekker te besturen.
Ford 2000 Ruben
Maar stel dat je nu 16 bent en vraagt nu aan dat je dat certificaat wil gaan doen, ben je dan klaar ermee voor 1 juli? En als dat niet zo is, moet je dan na 1 Juli opeens een T bewijs gaan halen? Of mag je dan gewoon door met je certificaat omdat je je daarvoor hebt aangemeld?
Snaky Bill
@ Fendt&MF,
kom maar naar Canada daar heb je dat allemaal niet nodig kun je al auto rijden met je 15 onder begeleiding en 16 jaar zelfstandig
rijden met auto`s en trekkers
egbert-popken
Rijschool argus ik heb de pilot gevolgd zoals genoemd op de site en het is vrij pittig maar wel te doen en je moet uitgaan van 12 tot 15 uur rijles op een trekker met dubbele bediening en je theorie halen dit kan vanaf 1 juli rijschool-argus.nl/landbouwtractor/
trean
@Ford 2000 Ruben als je nu contact opneemt met een school of instelling waar je het certificaat kan halen. Dan kan je met een beetje geluk je certificaat halen voor 1 juli. Het certificaat halen duurt maar ongeveer 1,5 uur een half uurtje theorie en drie kwartier voor het rijden en uitleg wat dr bedoeling is. als je hem op 30 juni niet hebt gehaald moet je op voor het T rijbewijs.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
3