Topstang tekort???

Hallo,ik heb een inter 453 met een pz 135 cyclomaaier.Nu heb ik het volgende,als ik aan het maaien ben,en wil mijn maaier opheffen dan lijkt mijn topstang te kort,als ik maai staat mijn maaier vlak op de grond,bij het opheffen blijft de maaier niet vlak maar kantelt als het ware naar voren,zodat de buitenste schotel de grond raakt.Terwijl ik bij tractorfan filmpjes zie,waarbij de maaier ook bij het heffen gewoon vlak blijft.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Aakoppeling van de topstang aan de trekker een gat hoger zetten. als dat erop zit tenminste
-NEW-HOLLAND-
Anders de hefstangen verder naar achteren zetten op de trekstangen.
Gert Agripassion
Het maakt toch niet uit dat i niet plat hangt als je hem opheft.
maar dit komt gewoon omdat jouw liftarmen en 3epunt geen parallellogram vormen.
case-inter
Je moet de topstang parallel aan je heflatten zetten dan word de maaier recht omhoog getild
Trekkerman Tom
@-NEW-HOLLAND- Dat maakt voor de geometrie geen verschil, het zorgt er voor dat de trekker minder kracht nodig heeft om te heffen 😉
Trekkerman Tom
Zijn je hefstangen wel even lang trouwens? Als de rechter hefstang te lang is, of je linker hefstang te kort, gaat het hele apparaat natuurlijk ook scheef hangen.
fendt2
Dit verschijnsel heb ik ook met mijn 1.35. Bij mijn 1.65 niet. Hebben ze bij latere types gemodifceerd. Het makkelijkst is om de stang die van de topstang naar de maaitrommels loopt in tekorten.
DANOONTJE POWERR
Je kunt ook het aanhaakpunt op de maaier aanpassen.
De lengte van de topstang en het hoogteverschil tussen hefarmen en topstang moeten ongeveer gelijk zijn om de boel vlak te houden.
Wimsumar
Beste Stuurknuppel: Het voorover kantelen van de maaier doen alle maaiers, bij alle trekkers. Dit, omdat de topstang altijd korter is dan de hefarmen en bij opheffen een andere (kleinere) cirkel beschrijft.
Dat de buitenste trommel op opheffen toch de grond kan raken komt door de speling op/in de pennen/gaten van de hefarmen.
gerhardleusink
We korten de hefarm rechts in de rijrichtin gezien nog wel eens in. Zelfde als je de ploeg schuinstelt. Werkt voor ons prima als je dan de maaier laat zakken staatie altijd netjes weer recht. Wij maaien met een mf 135 en een pz135. Mf heeft wel grote wielen moet ik zeggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2