Boeken over techniek in trekkers

Hallo,

Ik wist niet zo goed in welk forumdeel dit moest, maar dit leek me het meest in de buurt te komen.

Even een vraag: Weet iemand boeken die gaan over techniek in tractoren? Waarin bijvoorbeeld uitgelegd staat hoe alles werkt. Niet zo'n kinderboek of plaatjesboek maar boeken die over de techniek gaan? Ik weet ook niet of er boeken zijn die zo specifiek over dit onderwerp gaan, maar wie weet.

Mvgr,

Deel dit topic

Reacties

ZetorTwente
Thuis heb ik veel, trekkerfolders en oude Trekker en Werktuigen liggen daar wordt veel in uitgelegd. Misschien een abbonement overwegen op TREKKER (voorheen trekker en werktuig)
FiatTrattori
@ZetorTwente Ja dat blad ken ik wel, heeft m'n oom ook stapels van liggen. Maar daarin is het allemaal behoorlijk 'simpel' uitgelegd. Misschien ben ook ook wel op zoek naar iets wat er helemaal niet is.
DieterL
Heb vroeger wel boeken gekocht over landbouw techniek, waren boeken van een LTS / MTS opleiding. Moeten er wel zijn lijkt me.
Specifieke merkgebonden snufjes wss alleen bij het merk zelf.
Trekkerman Tom
@DieterL Inderdaad, zoals het boek dat ik heb liggen, 'Motoren en trekkers' van J.G Knuivers / L. van Wingerden. Hierin wordt alle voorkomende techniek in motoren en trekkers uitgelegd.
ronald73
@Trekkerman Tom

Die staan bij mij ook nog op de plank. Bij mij jaar van uitgave 1986, dus of ze nog steeds nieuw te krijgen zijn? Deel 1 is Werking, deel 2 is Onderhoud en reparatie.
Er staat veel algemene informatie in. Soms een beetje toegesplits op een merk, bijvoorbeeld bij versnellingsbakken.
FiatTrattori
@DieterL, @Trekkerman Tom en @ronald73, bedankt dat is denk ik precies zoiets dat ik zoek.
trean
Er zijn alleen oude boeken beschikbaar waar alle techniek van een trekker bij elkaar staat. Die gaan dan over de techniek die in de jaren 1990- 1995 gangbaar was. Er is wel recent boek over hydrauliek. over elektronica in het algemeen zijn ook wel boeken.
polle
Koop liever boeken van bosch zelf mooie reeksen waarin alles mooi en duidelijk instaat kan je krijgen over hydrauliek, ontstekingen, enzo moet je maar een op googlen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3