New holland super hyliner 276

Hallo,

Weet er soms iemand hoe het komt dat ik de ene breekbout na de andere heb met mijn 276? ik rij in eerste versnelling met een ford 5000 op 1900 toeren.
Knopers gaan echter perfect. maar komt er een klein pakje hooi in dan breekt de bout gelijk af.
Valt niet meer mee te persen.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

jan_case745
Zijn misschien de hoedjes waar de bout door zit wat uitgesleten. Hierdoor heeft de bout speling waardoor die kan gaan rammelen en dus dunner gaat worden, als er dan een dikker stuk hooi binnenkomt faat de bout sneller breken omdat die niet meer zo sterk is. Wij hebben bij onze pers toen we ze gekocht hadden dadelijk nieuwe hoedjes gemaakt omdat deze ook uitgesleten waren.
jaap-paulusma
Waarschijnlijk staat de perswagen net niet op tijd.
Zodra er druk op de wagen komt gaat het mis.
Wimsumar
Beste jan_Case745 & MathiasDB:
Quote @jan_case745:
nieuwe hoedjes

Wat te denken van de lagering van het vliegwiel op de as? Als het vliegwiel ruim op de as zit, slingert deze ook constant. Hierdoor sneuvelen de breekbouten ook sneller.
radium45
Quote @Wimsumar:
lagering

Het komt idd wel eens voor dat die bronzen bus uitgeslagen is mede als de hierboven genoemde busjes voor de breekbouten.
jan_case745
@Wimsumar ja die bronzen bus van het vliegwiel hadden we toen ook vervangen omdat er speling op zat
Welgerap52
De rem van de knoppers kan ook te licht gaan waardoor de naalden iets doordraaien en elke x de breekbout gaat
jaap-paulusma
@Welgerap52 dat zal niet het probleem zijn want dan slaat je halvemaan spie kapot in je knopers
fendt 590
Komen je naalden wel ver genoeg terug na het knopen.anders een keer het vliegiel en keer me de hand draaien en een keer laten knopen.dan kan je zien of er wat tegen elkaar komt waar door de bout breekt.succes
goeiedag eem
@MathiasDB waar heb je de breek bouten gehaald? bij de dealer of gewoon uit een ijzerwaren winkel, als je ze uit een ijzerwren winkel hebt is de kans zeer groot dat je de verkeerde kwaliteit hebt, bv 4.8 . Normaal zijn de 10.9 maar een 8.8 gaat ook zeer goed poersen wij ook mee met de newholland 377. is dit oke moet je de speling van het perswagenmes tov het vaste mes een bekijken of deze niet te groot is, die hoort min 0.25mm max 1 mm te zijn, is die groter snijd hij niet meer maar ropt het hooi door midden wat zeer veel kracht vraagt. en je pers wagen mes en het vaste mes moeten mooi scherp zijn, zijn die zo bot als wat slijp die eerst maar eens, dat scheelt zeer veel pksen breekbouten, wij hebben hem er bijna nooit uit liggen
kerstrunner
Of is het elke keer bij het knopen? Als de perswagen tegen de veiligheidspal bonkt,moet je deze afstellen
Wimsumar
Beste Jan_Case745:
Quote @jan_case745:
ook vervangen

Draai je de breekbouten (te) strak vast?
Het vliegwiel zal altijd iets speling op de as hebben. Als de breekbout te strak zit, dan krijgt deze bij iedere omwenteling een 'tik'.
Hebben de kruiskoppelingen in de aftakas grote slijtage/speling? Daar zou de breekbout ook 'moe' van kunnen worden.
kerstrunner
@Wimsumar Volgens de uitleg van MathiasDB,krijgt de bout geen kans om "moe" te worden maar breekt gelijk af. De bout mag ook strak aangespannen worden,dan breekt hij recht af,zonder kraag,en krijg je de kapotte bout er makkelijk uit
jan_case745
@Wimsumar Voor alle duidelijkheid, wij hebben thuis geen last dat de breekbout continu breekt, we hebben alleen de pers toen we ze gekocht hebben terug in orde gezet.
Wimsumar
Beste Jan_Case745:
Quote @jan_case745:
geen last

Sorry, mijn reactie was ook bedoelt voor de "enige echte" topicvraagsteller. 😉
Welgerap52
@jaap-paulusma Bij mijn 376 was de rem dus versleten waardoor bij een hoger toerental de naalden te ver door draaiden en elke x knopen de blokkeerpal er voor kwam waardoor elk pak de breekbout brak
En een halve maan spie zegt mij niets

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3