Totaal lege accu herstellen

Ik heb twee accu,s 12V 120ah die al meer als twee jaar stilgestaan hebben. Ze zijn totaal dood. Het gaat mij er niet om dat ik geen nieuwe wil kopen, ik vroeg me alleen af of er nog wat aan te doen is. Zodat ze weer gaan werken. Ik heb al wat gezocht op TF en Internet maar nog niks gevonden.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

3130ls
Ik denk dat je moet kijken of er genoeg vloeistof in zit. En dan rustig aan een dag aan de accu lader
Wimsumar
Beste Puma CVX Power: Hebben dee accu's vorstvrij gestaan gedurende deze "leeg"-tijd?
Miniplaat
Je kunt proberen een met een lader inderdaad weer leven in de accu te krijgen. Raad ik wel een lader aan met meerdere laad programma's (eerst de accu "koken" om het zuur weer op te lossen en dan vol laden etc.) Heb echter zelf laatst iets dergelijks geprobeerd met de accu van de grasmaaier (20Ah), ook 2 jaar stil gestaan, mocht niet baten helaas .
Perfect
Als een accu een keer echt helemaal leeg is(bedoel niet het zuurpeil) dan is het over en uit.
Puma cvx power
100 procent vorst vrij kan ik niet garanderen maar in Nederland heeft het toch niet ongelofelijk hard gevroren de laatste twee jaar.Ze stonden gewoon in de aggregaat. Ik heb wel eens verhalen gehoord dat mensen de accu flink lieten koken en daarna alles er uit lieten lopen en opnieuw vullen. Zodat alle corrosie er uit is
Perfect
Je kan het natuurlijk proberen.
Ik heb de ervaring met accu die wat ouder zijn, als dan het contact bleef aan staan de accu helemaal leeg trok.
Er is dan geen leven meer in te krijgen.
Puma cvx power
Deze accu,s zijn eigenlijk nou nieuw kan ik niet zeggen na twee jaar maar ze zijn weinig gebruikt ze zijn gewoon compleet leeg getrokken en de aggregaat heeft niet meer gedraaid. Ze zien er in ieder geval uit als nieuw van binnen ook als je door de vulopeningen kijkt.
3130ls
Gewoon in een lage stand opladen. Denk dat ze wel bijtrekken
MartinZaandam
Gooi toch weg die bende! waar wil je mee gaan vullen als hij leeg is? en waar wil je de oude vloeistof laten? Nieuw accu-zuur zal je niet hebben staan dus dat ook kopen, vullen met ged.water heeft geen zin, een accu is een chemische fabriek en ged, water is niet chemisch, dus gebeurd er niets. Ged. water in een GOEDE accu gooien, verstoord ook het chemische proces en zal de accu langzaam laten ontladen, je verdunt namelijk het accuzuur, maar door een chemische reactie, die ook energie KOST wordt je water langzaam accuzuur. De energie die het KOST wordt gehaald uit een Dynamo, oplader of veel erger, door het aantasten van je accu-platen. oxide op je platen krijg je ook niet weg. oxide is namelijk harder dan het echte materiaal. Kijk maar naar een zwaar verroest werktuig. Als je dat gaat schuren wordt het goede ijzer razendsnel glimmend, maar roest (echte roest en geen vliegroest) kan jij niet weg-schuren.Oh,jah, kijk niet in accu.s van dichtbij. Er kan een gas inzitten of juist boven hangen, die 10 sterker is dan de zonneschijn en binnen enkele seconden je ogen aantasten, juist met dit warme weer. Je hoeft dus geen druppels in je ogen te krijgen om je ogen te laten verbranden. Bezint eer ge begint!
Frederick
Je moet eens met een voltmeter kijken en als je minder dan 12,3 volt hebt, kan je het vergeten..
MartinZaandam
Nu is het de tijd om oude accu's in te leveren, ze brengen goud geld op, Als je dan ook daar de nieuwe accu's koopt ben je gelijk klaar, geen rommel meer om het huis en goede accu's tot je beschikking
JDeerefan
Ik zou ze ook binnenbrengen voor recyclage en zeker niet met het zuur beginnen werken.
Balky
Een eenmaal gebruikte accu waar al zuur ingezeten heeft mag je NOOIT opnieuw met zuur vullen !! alleen gedisteleerd water en heel HEEL langzaam laden 2 tot 3 amp voor minimaal 36 uur, en dan kijken of hij weer "spanning "pakt
Puma cvx power
Ik heb het in mn vraag al beschreven dat het me er niet om gaat dat ik geen nieuwe wil kopen ik vroeg me alleen af of het mogelijk is.
Overigens zit ik echt niet in de war over milieu zaken ofzo daar word bij ons totaal niet naar gekeken. Accu,s worden hier ook opgekocht en dan halen de mensen zelf de loodplaten er uit om te verkopen en het plastic is weer een mooi bakje voor in de schuur.
Wimsumar
Beste Puma CVX Power:
Quote @Puma cvx power:
dan halen de mensen zelf de loodplaten er uit om te verkopen en het plastic is weer een mooi bakje voor in de schuur.

....En de zuurresten + loodsulfaatbezinksel wordt in het "A.V.R.-chemisch-afvaldepot"-achter huis (de sloot) gekeild? 😉

Eigenlijk komt het er op neer, de zelfontlading + de tijd is zelfmoord voor de accu.

nl.wikipedia.org/wiki/Loodaccu/
Puma cvx power
Ja sloten zijn hier niet zo veel maar er is altijd wel een mooi plekje te vinden.
GerbertXL
Gooi het volgende eens in het zoekbalkje op youtube en druk op enter: "reviving car battery".
Hoewel ik het zelf altijd wel mooi vind om wat geks en potentieel onveiligs te proberen zou ik toch maatregelen als een masker willen aanraden. De rest van je leven met een verkloot bekkie rondlopen is ook al wat.
Puma cvx power
Ik heb het al twee keer meegemaakt van een afstandje gelukkig.
japieman
Met startkabels een dag aan een volle accu zetten en een paar uur laten "overlopen". Daarna aan de lader zetten en kijken of hij begint te laden, liefst met een druppellader.
Als hij laad en de lader geeft vol aan, een paar uur laten rusten en opnieuw de lader aansluiten.Wel eerst kijken of er voldoende accuwater inzit.
Let Op Niet te vol water gooien ,anders komt het er overheen. bij het laden zet het water met zuur uit. Als hij overloopt raak je zuur kwijt dus ook eventuele capaciteit van de accu.
Succes !
bartjuh
@MartinZaandam
Inderdaad dat van ged water. Als je dat erbij gaat gooien kan je hem net zo goed direct weggooien.
Had eerder oom een accu met wat lager pijl van water Maar nooit geen problemen. Toen was hij bijgevuld en 2 week later was hij kapot... Had er toen spijt van dat hij bijgevuld was
Perfect
Als je een accu bijvuld met water , moet je een uur of 3 bijlaten laden.
Anders gaan gegarrandeerd de platen krom , en is ie rijp voor de ijzerboer!
valtra1
@Puma cvx power Als je geen sloot kan vinden, gewoon in de wei kieperen, lusten de koeien wel, liggen dan spijtig genoeg paar dagen later tegen de vlakte met iets te veel lood in het bloed
Wimsumar
Beste Puma CVX Power:
Quote:

sloten zijn hier niet zo veel maar er is altijd wel een mooi plekje te vinden.

Ooohw ja, dat is ook zo. Jij woont/werkt 'ergens in Oost-Europa, is het niet?
Ja, daar denken ze wat betreft millieu nog pakweg 50 jaar terug in de beschaving: ''wat ooit eens uit de grond is gehaald, kan er ook wel weer in''.
Puma cvx power
Ik ben SOMS blij dat ze nog zo denken. Scheelt een hele boel kosten en administratie. Zo heb ik geen afvoer kosten voor vervuilde olie. Nee ik kan er zelfs geld mee verdienen. Ze komen het zo ophalen als je wilt. Ik hoef alleen niet allemaal van die scharelaars op de werft.

Maar het is niet zo dat ik zomaar alles laat lopen ofzo ik probeer gewoon op z,n Nederlands te werken. Maar ik heb vaak genoeg gezien dat ze hier gewoon op het veld de combine een beurt geven, de olie laten ze zo weg lopen en de oude filters gooien ze in de kant. Wat dat betreft pas ik niet met hun door een deur.
RobDeutz104
Als je in Nederland je afgewerkte olie op laat halen, krijg je er ook geld voor
hobby boer en co
Heb het ook eens gehad een accu helemaal plat.

een tijdje aan de lader gehangen maar de ampere meter sloeg niet uit.. die toch uit moet slaan als de accu leeg is.

toen had ik eens op snelstart gezet voor een seconde of 10, en toen zag ik de ampere meter langzaam opkomen.

ik heb het idee, dat als de accu plat is, je hem even een boost moet geven om hem weer "wakker" te schudden. het proces op gang te brengen.. daarna, gewoon langzaam opladen.

accu werkt nu nog altijd. en dat is 2 jaar terug geweest.
Wimsumar
Beste Hobbyboer & Co:
Quote @hobby boer en co:
ik heb het idee, dat als de accu plat is, je hem even een boost moet geven om hem weer "wakker" te schudden. het proces op gang te brengen

Dit klopt met wat er op internet aan informatie is te vinden over het opladen van een ( 'dode') accu.
Noodzakelijk bij opladen is de aanwezigheid van een electrolyt (een vloeistof welke electrisch geleidend is doordat het ionen bevat).
Bij de 'boost' ontleedt je water in H+ en OH- ionen. De vloeistof in een 'dode' accu wordt hierdoor weer stroomgeleidend (zo begrijp ik uit diverse internetpagina's).

Wetenswaardigheden:

aljevragen.nl/sk/redox/…

Veel te ver ontladen accu (Hoofdstukje onderaan de pagina):

accuwarenhuis.nl/content/6-de-loodaccu/
Perfect
Dit is zeer zeker waar maar dan is je accu nog niet volledig leeg getrokken.
Zoals ik al had gereageerd , volledig leeg dan trekken je platen krom en krijg je sluiting.
Dat krijg je met geen mogelijkheid meer goed.
Puma cvx power
We gaan het gewoon proberen iedereen bedankt!!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
65