Rolbeugel Ford major

Hallo forumleden
Heeft iemand soms tips voor een mooie en stevige rolbeugel voor een ford major te maken? ben erg benieuwd!

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Ursusman: Tussen de achteras en de spatborden maak je van "dikke" strip een voetplaat. Daarop kan je van dikwandig koker (vierkant/rechthoekig) of buis de uiteindelijke beugel bevestigen.
Patrick 2020
Iets van staal lijkt me wel praktisch, hout rot zo snel weg..
ursusman
@Wimsumar dankje
hekwerk
@ursusman Wat een mooie oplossing is, zoals @wimsumar al aandraagt, is een voetplaat maken op de achteras. Daar zitten al vier boutgaten, neem wel een voetplaat van twee tot drie cm dik, want dat is goed stevig.

Vervolgens neem je een dikwandige koker van bijv. 10 bij 5 cm en neem je een denkbeeldige lijn van het puntje van je motorkap schuin naar achter over je hoofd heen, dat laatste is heel belangrijk. Daar is de valbeugel namelijk voor, te laag en het effect is een beetje weg. Heb een foto gezien van een kleine bulldozer zonder valbeugel die achterover is gegaan en het effect wat dat had op het hoofd van de ongelukkige bestuurder, was niet echt geschikt voor mensen met een zwakke maag.

Je moet een beetje kijken met de hoek, maar die zal ongeveer rond de 75 tot 80 graden zitten. De rechte staanders slijp je vervolgens door op circa 25 cm. Dit korte deel las je op de voetplaat. Vervolgens neem je een dikwandige koker die precies in de 10 bij 5 cm past en die las je vast in het lange gedeelte. Het gedeelte wat uitsteekt moet precies passen qua lengte in het korte deel. Zorg dat je wel genoeg lengte in de lange koker hebt, voor stevigheid. Zo kan je de valbeugel in het het korte stuk (welke op de achteras zit gebout) schuiven, wel zo handig al je een keer in een laag schuurtje of door een lage doorgang moet wezen. Je kan hem dan zo afnemen en even weg zetten. Je boort twee gaten in de korte delen waarop je een moer vastlast en hierin draai je een bout om de valbeugel te zekeren in de korte delen.

Bovenop de twee staanders las je dezelfde 10 bij 5 cm koker ( haaks of onder een hoek, wat je zelf het mooist vindt staan ). Deze laat je aan elke zijde circa 15 cm uitsteken, dan heb je twee mooie plekken voor de montage van de twee zwaailampen.

Hopelijk heb je hier wat aan en we zien de foto's van het eindproduct vast wel op de site, ongeacht voor voor keuze je maakt voor het uiteindelijke bouwproject. Succes in elk geval.
old man jose
Deze heb ik staan, heb je in een PB gemeld

:
ursusman
Oke bedankt allemaal!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1