Steekschop mc cormick

Goedendag
Ik vraag me af of iemand ervaring heeft in her gebruik van den steekschop snijder achter wen mc cormick d 439 . Hydraulic kan het wel aan maar zou hij het met wen hef vermogen van 1,5 t. Tillen ? Kuil is rond de 38 % ds.
Mvg. Luuk salemink.

Deel dit topic

Reacties

salemink
Wat we enorme hoeveelheid fouten in de tekst..
Excuses,
valmet 605
Eerste keer met hef omhoog snijden. Word het een kleiner blokje. Dan maar 2 blokjes ipv 1. Kan je kijken hoeveel je kan pakken. (elke keer lager gaan.)
Wimsumar
Beste Salemink: Vanaf m'n tienertijd tot en met afgelopen winter(stal)seizoen), afgerond 40 jaar, snij ik kuil met de onovertroffen steekschopkuilsnijder. 😄
Een volledig blok snijden gaat prima met een kleine trekker. Het lostillen/lostrekken met "krapaan" hefvermogen gaat (vanzelfsprekend) minder goed. De onderrand van het gesneden blok is met een steekschopkuilsnijder nooit volledig doorsneden waardoor enkele taaie 'kuildraadjes' het blok alsmaar vasthouden. De kans hierbij is groot dat de neus van de trekker omhoog gaat. Frontgewicht zou dan soelaas kunnen bieden maar dan zal het hefvermogen te kort schieten. Steek dan de kuilsnijder op 30 à 40 cm hoogte opnieuw in het gesneden blok en neem eerst het bovenste stuk eraf. Gewicht en losbreken van het onderste stuk mag daarna geen probleem meer zijn.
Experimenteel zou je ook een smaller blok kunnen snijden om niet het gewicht van een volledig blok op te hoeven tillen.
IH214d
Met een 439 pak je icm met een balenvork (die je alleen kunt tillen, dus hij is niet zwaar) nog net een zware ronde baal kuilvoer.

Dan moet je wel gewicht in de neus hangen, en al een gewicht voor de radiateur hebben. Achter de grille, niet iedere 439 heeft dat.

Daarbij moet je ook nog de hefogen aan de latten verder naar achteren maken, ik laste er een stel ogen boven op de latten, ongeveer 10 cm naar achteren vanaf het origineel.

Als je dan de hele voorkant volhangt met 400 kg gewicht, dan kom je een eind in de buurt. maar of het de levensduur ten goede komt?
jammermaarhelaas
Quote @salemink:
Wat we enorme hoeveelheid fouten in de tekst..
Excuses,

Er is goed uit te komen, maar als je het zou willen verbeteren, dan kan dat altijd omdat het je eigen topic is.

Dit kan door als je bent ingelogd naar je eigen profiel te gaan (klik op je naam rechts bovenin het scherm), klik op "Topics", selecteer daar dit topic, en dan heb je links naast de topictekst een knop met "wijzig topic", daarmee kun je de tekst aanpassen.
salemink
Oke , bedankt voor de informatie heren . ga eerst even kijken in de buurt of ik er een op 'proef' kan vinden om het te testen!
Wimsumar
Beste Salemink:
Quote @salemink:
een op 'proef'

Neem dan wel een Strautmann.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2