Insporing Atlas kraan op klei

Ik overweeg de aanschaf van een Atlas 1302 als erf hulp. We gebruiken hem dan voor het leegtrekken van sloten, kuil halen, bootjes uit de vaart trekken etc.
Met onze huidige machine kunnen we prima het land in als het een droge periode is. Lukt dit met een Atlas ook? Het is klei grond.

Deel dit topic

Reacties

walker1
In een droge periode kan er veel op klei. uiteraard maakt het ook uit wat voor banden er onder liggen. een 1302 is echt niet de zwaarste kraan en als er goede landbouwbanden onderliggen moet het kunnen.
Wat eer rare vraag.
Wat heb je nu ??
Hoe zwaar is dat ding ???
Wat voor banden ??
En deze vragen ook bij de atlas.
dx11
Op dubbellucht is niet ideaal. op bijvoorbeeld 710/40r22,5 zal het beter gaan. Wel is de kraan dan minder stabiel. Hier op stage hebben ze een rupsraan. rijden ze ook gewoon mee over het erf, en kun je in het najaar prima het land mee in
JCB3
We hebben nu een graaf laad combi van 6.5ton. Staat op normaal formaat trekker banden, ford major bijvoorbeeld.
De atlas heeft de normale/standaard dubbellucht banden.
Atlas is toch ca. 4 ton zwaarden met niet gek veel meer rubber.
walker1
Hoe dik is de kleilaag en wat zit er onder? als je klei op veen hebt is de kans op insporen/vastrijden al een stuk groter dan bij klei op zand.
JCB3
Het is zanderige klei, met daaronder (pas op 2 meter diepte) veen. Noord oost friesland.
mdoornekamp
Met een mobiele atlas kraan rij je al gauw sporen in het land. Het moet echt goed droog zijn. En brede 700 banden scheelt ook. Maar maaikorven in november kun je wel vergeten
radium45
Met een kraan heb je ook nog eens dat de gewichtsverdeling voor/achter kats uit verhouding is om door een wei te rijden, je ziet ervaren lui dan ook vaak met de giek helemaal languit rijden als ze een wei moeten doorkruisen.
Landini 6500
Onze loonwerker zette de maaikorf gewoon in de grond om zich
zelf los te trekken
walker1
@Landini 6500 Ja, fijn is dat, een loonwerker die zich vastrijd en dan bak/maaikorf in de grond steekt om zich er weer uit te vrotten.
JCB3
Ok bedankt heren. Zolang het niet droog is blijf ik gewoon uit t land.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1