John Deere 710 - voorlader

Hoi, wij hebben een John Deere 710 en nu zouden wij daar graag een voorlader op willen voor de kleine klusjes. Welke zou daar voor geschikt zijn? Iemand enig idee/ervaring hiermee?
Groeten Jits
jitsr

Reacties

Renze
Een ding dat net 500kg beurt is geschikt, tenzij je er stuurbekrachtiging opbouwt. Verder waren die voorassen van die trekkers uit de jaren meestal niet veel soeps, niet geschikt voor voorladers. Van een Deutz D50 heb ik het complete stuurhuis inclusief alle kogels aan puin gedraaid door drie dagen in het jaar mest te laden. Denk dat je meer aan een hefmast hebt, eentje van een anderhalftonner zodat de trekker niet van de mast zelf al op de kont gaat zitten...
Loeideutz
@Renze Wij hebben vroeger een Deutz D4506 gehad met een voorlader. Die kon, tussen de "kogels", 900 kg tillen. Als je een aangepaste bak hebt, dan tilt hij dat toch niet. We hebben in de loop der jaren allebei de fusees moeten vervangen. Maar dat is meer omdat je op een gegeven moment grond gaat scheppen die je nog moet lostrekken uit de rommel omdat ie vergroeid zit met de rest. En omdat dat niet zo goed wil, ga je ook nog maar een beetje voor of achteruit rijden, om sterker te zijn. En dan gaat het natuurlijk altijd fout.
Maar je moet natuurlijk wel een model kiezen dat bij de trekker past. Anders heb je al meer gewicht aan ijzer van de voorlader zelf, als dat de vooras kan dragen.
Wimsumar
Beste Jitsr: Welke klussen heb je daarvoor in gedachten?
Is daar specifiek een voorlader voor nodig?
Ik ben met Renze eens dat de voorlader nogal wat vraagt van de trekker(vooras). Daarnaast moet je net een passende lader tegenkomen. Wellicht is een achterlader in de hef ook een goed hulpmiddel voor de "kleine klusjes" (en is gemakkelijker te vinden).
jitsr
Hey,

Het is bedacht voor de kleinere klusjes, het trekkertje heeft niet veel meer te doen. Maar het leek ons handig voor kleinere klusjes, wat grond verplaatsen, wat spullen op pallets op minder toegankelijke plekken verplaatsen enz. Maar we hebben niet echt ervaring met voorladers en hadden nog niet echt gedacht aan een achterlader. Misschien is dat meer wat aangezien de vooras er niet voor gemaakt zal zijn. Dus ik zal ook eens rondkijken voor iets er achter, daar nog tips voor? 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 710 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!