Deutz D6806 - peilstok versnellingsbakolie

Hallo!
De peilstok voor de versnellingsbakolie van mijn Deutz D6806 zit niet meer aan de bout. Ik weet nu dus niet hoeveel olie ik erin moet gooien.
Een nieuwe vinden valt niet mee.
Ik wil er nu zelf een stokje aan lassen, maar weet alleen niet waar het streepje moet staan. Als iemand voor mij zou willen meten hoever van de bout het streepje staat, zou dat fantastisch zijn.
Alvast heel erg bedankt!
Groetjes Jet
Jetdeutz

Reacties

Wimsumar
Beste JetDeutz: Er zit volgens (onderstaande) instructieboekje 36 liter olie in de versnellingsbak van een Deutz D-6806. Er vanuitgaand dat er niets uit (of erbij) lekt, dan heb je sowieso aan het huidige peil al een redelijke indicatie.
(Natuurlijk in de hoop dat iemand de lengte van de peilstok door kan geven).

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
marcpd
Effe oliepeil gecontroleerd :- ), staaf is 300mm lang, max streepje op 279 mm, min streepje op 289 mm D6806 bjr 1975
deutzke106
Denk toch dat het 30mm is ipv 300mm 😄
Arrie94
@deutzke106 3 cm dus?
Wimsumar
Beste MarcPD:
Quote @marcpd:
max streepje op 279 mm, min streepje op 289 mm

Dat betekend dat er 1 centimeter (10 mm) verschil is tussen minimum- en maximumpeil. Niets mis mee natuurlijk, maar heb je gemeten vanaf de onderzijde van de (enkele centmeters dikke) plug waar de peilstaaf aan zit, of is het inclusief de dikte/hoogte van de plug?
marcpd
@deutzke106 Is toch wel 300 mm hé of wel 30 cm lang
marcpd
@Wimsumar Is gemeten vanaf de onderezijde van de dikke plug, deze is er nog, dus enkel een staafje van 300 mm nodig en er die aan de onderkant tegenaan lassen.
Wimsumar
Beste Macpd:
Quote @marcpd:
aan de onderkant tegenaan lassen.

Ik zou liever de plug doorboren om de peilstaaf "kops" vast te kunnen lassen (Maar dit even terzijde).
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6806 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!