Bandenspanning trekkertrek.


Ik heb michelin 18.4r34 m8 met ongeveer 3.6 cm profiel onder de trekker. En een oude versleten vredestein 16,9 r34 ernaast met 5 ster molcon, met 5-6cm ruimte tussen de banden.

Iemand tips voor de goede bandenspanning?

Deel dit topic

Reacties

rick11441
0,3 rondom
GROENEDEERE
Ik heb de banden meestal op 0.5 of 0.6 in de 11 ton. Weet niet welke klasse jij wilt rijden. Na het trekken als ik weg rij voor de sleepwagen kijk ik altijd naar het gegraven gat Hoe dat eruit ziet. Loopt het gat op t loopvlak bol dan heb je de spanning te laag loopt t hol dan t tegenover gestelde. Btw heb 2.6 mm profiel
zetordrivertimo
@GROENEDEERE 4.5 ton alleen het volgende probleem is dat de wangen bij 1.5 bar al tegen elkaar aan staan , hoeveel kan dat kwaad om met nog minder te te slepen?
Nick421
M8 kun je best zacht laten. De 0,3 zoals hier boven genoemd moet wel goedkomen
sjonnies
Ik heb 18.430 m8 met 0.25 en 16.9r30 op 0.3
Loeideutz
Het tegen elkaar aankomen van de wangen bij dubbellucht is op zich niet zo erg. Er vanuit gaande dat de banden niet ten opzichte van elkaar kunnen verdraaien heb je maar een kort moment dat de banden even tegen elkaar aan drukken. Bij deze lage drukken in de banden kun je wel krijgen dat door het vervormen de band op die plekken iets schuurt. Maar trekkertrek duurt meestal geen uren.
arnoud
M8en op 0.6, zo laag heeft weinig zijn want gaan ze vanzelf hol staan
Vredestein op 0.5 was mijn keuze ongeveer
Wimsumar
Beste ZetordriverTimo:
Quote @zetordrivertimo:
probleem is dat de wangen bij 1.5 bar al tegen elkaar aan staan

Dat kan niet! In de topicopening schrijf je dat de banden 5 à 6 cm vrij van elkaar zijn. Normaalgesproken vervormt een band bij 1,5 BAR niet/nauwelijks bij verder onbelaste trekker. Ik denk dat je bandenspanningsmeter veel meer aangeeft dan de werkelijkheid als de banden wel tegen elkaar komen.
bikkertie
@zetordrivertimo zal toch kijken of je er niet een extra bus van 5cm tussen kan lassen. Kunnen je banden ook meer wangen en heb je wat meer grip. Zelf sleep ik op 0,5 en 0,35
711feldliebe
@bikkertie zo veel joh ???????? niet geheim van de meester verklappen
unipower
Ik rij in de 4,5 ton met 18,4-34 op 0,6 dan vouwe ze al flink. 0,3 heeft weinig nut want als je gaat trekken gaan ze veel doorhangen en zakt je trekhaak ook dus alsnog verlies je dan grip
zetordrivertimo
@Wimsumar ze staan 5-6cm van elkaar af met 2 bar erin
KevVer
Mogen jullie met dubbellucht meE doen aan trekkertrek ?
Wimsumar
Beste ZetordriverTimo:
Quote @zetordrivertimo:
2 bar

Dat je Zetor rijdt, daar wil ik je niet op aanvallen (dat doen anderen maar) 😉
Maar, banden op 2 BAR is een ronduit beschamende vertoning! Ik lees op je profielpagina:
"Wij hebben een akkerbouw bedrijf, en spuiten gras-maisland voor loonwerk".

Kijk, dat die onverbeterlijke veeboeren hun land naar de kl@te willen (of door de loonwerker laten) rijden, blijft voorlopig nog wel een moeilijk te genezen ziekte. Een beetje weldenkend akkerbouwer (loonwerker) weet echter wel beter.

Nogmaals: vergelijk je bandenspanningsmeter eens met wat die van een mechanisatiebedrijf/bandenboer aangeeft. Nu je 2 BAR noemt, is het vrijwel nog onmogelijk dat banden nog vervormen en de dubbellucht raken. (Je meter geeft dan vermoedelijk veel te veel aan).
ares697
Quote @Nick421:
M8 kun je best zacht laten. De 0,3 zoals hier boven genoemd moet wel goedkomen
ik heb ze mooi op 0.7 maar dat is dan ook enkelluchy
zetordrivertimo
@Wimsumar die 2 bar zat in een trekker die we net een paar weken terug erbij gekocht hebben dat zat er dus al in. Die 5-6cm staan ze van elkaar af bij 2 bar, bij 1.5 bar staan de wangen tegen elkaar aan.
zetordrivertimo
@KevVer jazeker dat ik weet wel haha
john deere 7810
@Wimsumar

ben het deels met je eens 😉 maar in sommige gevallen kun je niet anders. Als het gewicht te veel wordt per band. zal de spanning omhoog moeten of de spaarpot kapot voor nieuwe banden.

banden aan elkaar is slecht voor langere tijd. Alleen heeft de dubbellucht voor trekkertrek heeft het weinig nu. De losse grond kan niet weg.
atlaspower
Quote @Wimsumar:
Maar, banden op 2 BAR
je moest eens weten hoeveel loonwerkers nog met hogere drukken er in rijden (ook in Friesland is 3 bar in een 710 65 38 geen uitzondering) je wilt met een volle gras kar echt geen 1,5 bar in je achterbanden hebben
Wimsumar
Beste Atlaspower:
Quote @atlaspower:
3 bar in een 710 65 38

Op de kuilhoop heb ik daar geen moeite mee.
Trouwens, ga eens uit van 1 hectare gras geladen in de opraapwagen bij een eerste snede à 4 ton d.s./hectare. Bij 40% d.s.-gehalte van het kuilgras zit er 'slechts' 10 ton produkt in de wagen. Dat is nog niet zo heel spannend(!).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
15