Vakantie en vervaning

Ik ben weleens benieuwd hoe jullie vervanging regelen om op vakantie te gaan en wat daar de kosten van zijn. Wij willen graag even een weekje weg maar ja wie vetrouw je de beestenboel dan toe.

Het gaat om 7 melkgeiten, 5 paarden 6, varkens een zwik kippen en 4 honden.

Vr groet

-Jasper

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Buren
walker1
Boeren kunnen daarvoor terecht bij bijvoorbeeld de AB Agrarische Bedrijfsverzorging, maar die aantallen die jij noemt lijken mij enkel hobbymatig te zijn, ik denk dat daarvoor een AB'er inhuren wel erg duur is.
Heb je geen familielid, kennis, buurman, vriend of zo die er op kan letten en voor zorgen? Van te voren goed op papier zetten wat welk dier moet eten en hoeveel, waar verder opgelet moet worden, enz. Van te voren met de vervanger overal langs lopen.
newholland6640
Als je van te voren alles op papier moet zetten bleef ik thuis. Even langs lopen en evt een paar basale dingen op papier zetten.
fendt-farmer
Wij doen dit ook bij de buren, wel goed overleggen wat je in geval van een ziek dier moet doen, ivm dierenarts kosten.
Wimsumar
Beste Jasper83: Als je net zo onvoorwaardelijk van je hond(en) houdt als zij van jou, blijf je thuis. 😎
Trekkerman Tom
Ik had die paar beesten lekker meegenomen, komen ze er ook eens uit.
walker1
Quote @Trekkerman Tom:
Ik had die paar beesten lekker meegenomen, komen ze er ook eens uit.

En dan de hele week alleen maar BBQ-en zeker?
Trekkerman Tom
@walker1 Bijvoorbeeld, scheelt weer winkelen.
Jasper83
Het punt is dat het voer erc nogal nauw komt, onze familie kan best voor de honden katten en kippen zorgen maar van landbouwhuisdieren hebben ze geen kaas gegeten.
walker1
@Jasper83 wat hebben die paarden, geiten en varkens dan voor bijzonder dieet? Vooral geiten en varkens eten zo'n beetje alles.
Boemrang
Quote @walker1:
Vooral geiten en varkens eten zo'n beetje alles.

Vreten wat de pot schaft en anders vreten ze maar niet.... 😃
Jasper83
@walker1

Varkens geen probleem, de geiten krijgen al naar gelang het melken vordert een op het dier afgestemd dieet. Wijk je hiervan af heb je dikke kans op clostridium en kun je ze zo naar de rendac doen..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1