Stroprijzen 2015

Hoe zijn de prijzen van het stro dit jaar want ik zie veel akkerbouwers hier in de Betuwe verhakselen is dit een teken dat hij weinig waar is of niet.

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Alles hangt af van wat de landbouwer zelf wil ...

Als je kijkt naar wat je er kan aan verdienen, sta ik er niet stom van dat ze het laten hakselen. Kosten/ prijs berekening zou wel eens minder rooskleurig kunnen uitkomen.

Kost loonwerker voor het persen en of eigen materiaal, de kost om het op te laden (meerdere personen in vele gevallen), de plek die het inneemt voor lange tijd, de tijd die je in de klanten steekt voor misschien maar 1 of 2 balen, het afleveren van de balen enz enz ...

Ze zullen het gebruiken dan als natuurlijke bemester, waardoor ze kosten uitsparen op die manier.

Gemiddelde prijs op de websites ligt rond de 1.5 tot 2€ per kleine baal stro.

Hooi is tussen de 2 en de 2.5€ per baal. Ook heb ik al bio hooi gezien voor 3€ per baal. Hoewel ik mij zeer sterk afvraag of dat van een landbouwer ook niet bio is, maar kom dat even terzijde.

Minibalen gewikkeld in folie kost je al 4.90€ per baal om te laten persen.

Van grote balen ben ik niet echt thuis ...
ares697
Verhakselen is natuurlijk ook goed voor de grond.
robbin lamers
Ik denk dat verhakselen ook gunstig is omdat je minder mag bemesten. en het al eerder genoemde, je moet je afvragen hoeveel je er aan kunt verdienen als je er al aan verdient.
huub
Als ik akkerbouwer was zou ik het ook hakselen, alles moet op lagedruk banden of rupsen, vervolgens met een zware pers, vrachtwagens en shovels door je land stampen voor honderd euro per Ha.
weurding
@huub hier biedt er iemand 200/ha en nog wordt het gehakseld
JD 6430 The Best
@weurding ik geef m groot gelijk, gratis organische stof.
huub
@weurding achter de combine 200/ha? Dan ben je toch gek, het mooiste stro uit Frankrijk of Duitsland heb je voor €100/ton thuis gebracht.

Geen risico, geen kosten van het persen, opladen en transport.
Boerenjongen16
Er wordt dit jaar inderdaad extreem veel stro gehakseld.
Wimsumar
Beste Huub:
Quote @huub:
het mooiste stro

Dat is nu juist het punt: Het mooiste stro is niet mooi!
Stro moet dof, grijsachtig van kleur zijn. Pas dan heb je mooi stro. Dat wil zeggen, dan is het het mooiste stro om te strooien. Zulk stro neemt vocht op, 'het mooiste stro' niet.
Stro moet eigenlijk na het dorsen enkele dagen op het land blijven liggen om het te laten verweren.
( OM te voeren is 'het mooiste stro' wél beter).
huub
@Wimsumar dof stro heeft de handelaar ook wel 😄
reinder-mf
2015, jaar van de bodem. Verhakselen dat stro! Gratis organische stof, niet wachten op zware perserij, maar gelijk aan de slag met drijfmest/groenbemester. 1 dag in augustus is een week in oktober, gelijk achter de combine aan poeprijden dus 😃
brauheist
Waar kijk jij erges in de betuwe dan? Andelst zetten dodewaard ochten is overal geperst
stevenb
Stro verhakselen geeft geen donder meerwaarde aan de grond ???? verkoop liever het stro aan de boeren en regel dan dat je in het voorjaar vaste mest op je land kan rijden dat heeft pas meerwaarde ????
suggs 73
@stevenb
Misschien direkt niet , maar na meerdere jaren zeker wel !!wordt er zeker niet slechter van , dat de os stijgt is nihil , maar er komt ook weer meststoffen vrij na aantal jaren , vaste mest is nooooit verkeerd
ford 8830
Omgeving arnhem en Nijmegen word best veel geperst en ook n deel verhakselt
JD3010
Stro hakselen wel/niet?

nutrinorm.nl/nl-nl/Paginas/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
13