Kleine pakken balenperstouw sisal

Wie weet waar de kleinere pakken balenperstouw te koop zijn? De pakken zijn een stuk kleiner als de gangbare en het touw is ook een stuk dunner, ze worden gebruikt in oldtimer zelfbinders en volgens mij ook sommige lagedrukpersen? Ik heb zelf een zelfbinder gekocht maar het gangbare sisaltouw is te dik en de pakken passen niet in de daarvoor gemaakte kast.

Deel dit topic

Reacties

basia
Wil je per-se sisaltouw ? Kunststof touw is beter aan te komen dacht ik , en in dikten te verkrijgen zelfs tot 500 m/kg.
Zelf gebruik in mijn pers 400 m/kg ; dit zij rollen van 21 cm diameter en 26 cm hoogte .

( Ik moet wel vermelden dat ik dit touw altijd in Polen koop )
charel 58
@basia ,kan je mij een adres geven waar in Polen ik dit touw kan kopen,bedankt
inspecteurfendt
Misschien in de Boerenbond (AVEVE) of is dat in Nederland niet?
IH214d
Dat dunne sisaltouw is te koop bij Visscher Holland, kost niet duur!

Als je het uitlegd dan weten ze precies wat je moet hebben. Heb het zelf ook van hen.
En is hennep touw niet wat is wel mooi dun maar meschien te snel stuk hen het nu in de ronde balen! Kan het mooi strooien met de kuhn????
Welgerap52
Het is denk ik het zelfde touw dat ze voor wegbermen persen gebruiken
jeet
Ik bestel altijd het touw voor de zelfbinder en voor de kleine pakken persbij de lange wWoudenberg ik persmet tiptop 175 en hhet touw voor de zelffbinder is 300 dus veel dunner als de 175 heb je een zak voor de zelffbinder zitten 6 rollen in zijn de helft als van de pers maar kost ongeveer even veel als 2 rollen van de pers
jan-broekate
Als je perser altijd op sisal heeft gewerkt kun je er geen kunstof in doen . Dat heeft te maken met de slijtage van het knoop systeem . Maar normaal kun je bij elke mechanisatie bedrijf dat sisal wel kopen . Wij halen het bij wildeboer weg oke sisal is niet goedkoop maar ja
albert-fendt
@jan-broekate overschakelen op kunstof kan wel, ik heb het een jaar of 2/3 geleden met succes gedaan bij mijn claas pers.

Waar mij het om gaat in dit topic is dat ik van die kleinere baaltjes sisal touw zoek die oa. in lagedruk persen en zelfbinders zitten
jan-broekate
@albert-fendt Ha oke ja ons werd het afgeraden om over te gaan op kunstof omdat die knoop Vingertjes vaak inslijten op het touw wat er doorgaat en als je dan van touw overschakelt veel kans zou hebben op missende knopen . heb een claas markant 50 pers maar moet zeggen die knoopt altijd kan me niet herinneren dat ik ooit een losse touw had . Maar bij wildeboer hebben ze die paken touw ook wel in die kleine balen
Snaky Bill
Gewoon plastiek touw gebruiken .
IH214d
Geen kunststof gebruiken bij een zelfbinder, die touwtjes gaan allemaal mee in de dorskast als je er één hebt met mes. Vind je later alle kunststof terug in het stro. Sisal verteerd wat beter.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
17