Illustratie van:

Zetor 4712 - liftproblemen

Hoi, ik heb een zetor 4712 geerfd van mijn vader. De lift "hikt" verschrikkelijk. Enige ervaring met dit probleem ? Hoe kan ik dit eventueel zelf oplossen ?

Mvg,
Geert

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Hubert-Geert: Als de hef een paar keer per minuut een 'gewicht'(werktuig) weer een klein stukje optilt als gevolg van het zakken door inwendige lekkage moet je dat als normaal zien (komt veel vaker voor).

Misschien zit er te dunne olie in versnellingsbak/hefinrichtingsreservoir. Voorschrift is SAE 80.

Zie pdfblznr 55:

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
hubert-geert
@Wimsumar
Een paar keer zou ik kunnen begrijpen, maar dit is echt onophoudelijk zodat je constant slagen krijgt in je rug als je in de tractor zit. Echt abnormaal. Vroeger had hij dit niet, het is mondjesmaat erger geworden.
brauheist
@hubert-geert lekke manchet heb ik ook gehad als je beetje handig bent is die prima zelf te vervangem
hubert-geert
@brauheist
Kan je toelichten wat ik juist moet vervangen ? Eventueel een handleiding met foto"s ?
hubert-geert
@Wimsumar
Ik gok op lekkage (eventueel inwendig) maar ik weet niet goed hoe er aan te beginnen.
brauheist
@hubert-geert binnenin zit een soort cilinder met een afdichting er om heen als die afdichting versleten is lekt er olie langs op en gaat de hef schokken
hubert-geert
@brauheist
Hoe geraak ik aan die cilinder. Ik vermoed : zetel verwijderen en daarna de zetelplaat verwijderen ...
brauheist
@hubert-geert ik heb dit bij een international uitgevoerd durf niet te zeggen hoe dit bij een zetor zit als u wat fotos heeft van de achterbrug kan ik het wel zeggen
hubert-geert
@brauheist
De tractor staat momenteel nog bij mijn vader. Van zodra hij bij mij staat zal ik proberen om een video te posten en enkele foto's. Alvast dank voor de moeite.

Ik weet niet of je hierop een antwoord hebt maar mag de liftolie vervangen worden met motorolie 15w40 (mineraalolie) ? Die is dikker dan de olie die er momenteel in zit. Dit kan misschien ook al een oplossing bieden zoals Wimsumar laat uitschijnen.
Wimsumar
Beste Hubert-Geert:
Quote @hubert-geert:
weet niet goed hoe er aan te beginnen.

Advies geven vanaf deze kant van het toetsenbord/beeldscherm is ook niet makkelijk. De staat van de trekker is niet te beoordelen en wat er nog van de trekker (erfstuk) verwacht wordt is ook allerminst duidelijk.
In mijn eerste reactie heb ik aanvullend geschreven dat er misschien te dunvloeibare olie in de trekker zit. Wellicht geeft een verversing verbetering (maar met je latere omschrijving van het probleem is er wellicht toch meer aan de hand).
Wimsumar
Beste Hubert-Geert:
Quote @hubert-geert:
mag de liftolie vervangen worden met motorolie 15w40 (mineraalolie) ? Die is dikker dan de olie die er momenteel in zit.

Voorschrift is SAE-80 (zie handleiding in m'n eerste reactie A.U.B.).
Ikkes
Da heeft geen zin andere olie de manchetten moeten vefvangen worden , ik heb het vorig jaar nog gedaan ik dacht dat 2 of 3 manchetten zijn cilinder effe ophoonen als het nodig is , paar uur sleutelen klaar
Kan zijn dat het regelgedeelte ook niet meer fris is maar de machetten zijn zoiezo helemaal versleten
Ikkes
Succes

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 4712 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
10