Als Nederlander in belgie

Beste tfr's

Als ik met mijn fendje in België rijd met een kleine dieplader onder de 25 per uur, heb ik dan een kenteken nodig? En bij niet monteren wat zijn daar de consequenties van?

Hoop dat iemand dat hier weet

Gr matthew

Deel dit topic

Reacties

marc102
Je moet een gv plaat hebben, volgensmij niet heel erg duur.
Of je moet bij iemand een gv plaat kunnen "lenen" ????
matzzz
@marc102 als er dan iets gebeurd dan heb ik wel een probleempje denk ik helaas
walker1
Kenteken is gewoon verplicht op trekker in België. Ik heb er ooit ook eens problemen mee gehad, ging toen om grondboormachine zonder kentekenplaat, die stond weliswaar niet op de openbare weg, maar dat ding kon rijden en zonder plaat was het ook niet verzekerd volgens de Belgische oom agent.
Als je maar klein stukje de grens over moet en het is eenmalig zou ik nog wel durven gokken, anders moet je toch maar GV plaat aanvragen. Kan je anders in de buurt geen trekker lenen/huren met GV plaat? ik ga er vanuit dat je in de grensstreek woont?
deutz3.70power
Gv plaat is verplicht in Belgie!
walker1
@matzzz Op de 106 heb je toch een plaat zitten? 😉
mike_v
Quote @walker1:
heb je toch een plaat

Tegenwoordig met al die gepersonaliseerde platen kan je het gerust proberen, alleen nog even een stempeltje bijslaan 😛
matzzz
@walker1 jhaa maar we hebben het probleem dat er 3 trekkers mee moeten waaronder die van mij, die andere 2 zijn nogal wat opgevoerd dus die kunnen zoiezo niet er naartoe rijden. Nu konden we een dieplader gebruiken waar er 2 op kunnen, dus dacht ik zet die van mij ervoor. Maar dat gaat dus niet. Nu het volgende probleem is dat we geen dieplader kunnen regelen waar er 3 op kunnen helaas
walker1
@matzzz ga je naar een tt wedstrijd?
matzzz
@walker1 jhaa juist zaterdag in Zele en zondag in Breendonk, ik woon zelf bij hulst in de buurt dus met 1,5 uur sta je er ook met de 106.
walker1
@matzzz dan zou ik er geen risico meenemen, als men weet dat er trekkers uit Nederland komen, kan het best wel eens zijn dat extra gecontroleerd wordt.
orangpower
In Belgie is het kenteken verplicht op elk voertuig dat op de openbare weg komt. behalve fietsen, paarden en bromfiets klasse A.
Perfect
Rij zelf al jaren bij Antwerpen over de grens nog nooit in 25 jaar iets over gehoord.
Als je wel een kenteken heb ben je wel zeker.
Verzekering zegt ook niet dat je een kenteken moet hebben . en wel in het buiten ben je verzekerd?
matzzz
@Perfect jhaa hij is netjes verzekerd, nu heb ik toch een dieplader kunnen regelen voor de zekerheid, maar thuis geen trekker met kenteken.... ( moet ik toch is regelen) dus maar de NH van de buurman gebruiken... Tegen mijn zin in
Perfect
Over 2 jaar kenteken verplicht heb ik gelezen we zullen er toch aan moeten.
Boemrang
Quote @matzzz:
dus maar de NH van de buurman gebruiken... Tegen mijn zin in

Je kunt ook thuis blijven dan heb je het probleem ook niet.... 😃
Quote @matzzz:
ig dat op de openbare weg komt. behalve fietsen, paarden en bromfiets klasse A.

Wat hier wel eens gedaan wordt, is het kenteken van een andere tractor op een tractor hangen. Op die manier trek je geen aandacht bij de politie. Echter als je gecontroleerd wordt, kun je beter geen platen aan je tractor hebben hangen dan verkeerde. 😛
Heb al verhalen gehoord van mensen die werden tegengehouden zonder plaat en die de politie gewoon liet rijden, omdat ze een nederlandse verzekering hadden. Maar in principe moet je gewoon een GV-plaat hebben.
matzzz
@tractorquintentje en als je geen plaat heb ben je dan verzekerd?
@matzzz Volgens mij niet. Daarvoor heb je een GV-plaat nodig.
Maar de agenten zijn niet altijd evengoed ingelicht hierover, dus sommige laten je gewoon rijden.
wotan2
Hier iemand uit de buurt leende zijn trekker (zonder gv platen)uit. Ze reden er mee belgie in; politie. Binnen 10 dagen Gv platen regelen anders trekker inbeslagname / sloop + lekkere boete.
Perfect
Kan ik best geloven . Maar je hebt toch een verzekeringsbewijs (groene kaart) bij?
robbertk
Ik is gekeken wat je nodig hebt om het aan te vragen, daar wordt je niet vrolijk van bij een oudere trekker. Ze willen bijvoorbeeld een typegoedkeuring. Kan je bij de dealer gaan smeken...
Perfect
Ligt een type goedkeuring van alle bekende voertuigen niet bij het rdw?
robbertk
@Perfect normaal wel. Maar de aanvrager is verantwoordelijk voor het leveren van de documenten
Perfect
@robbertk heb net op de site van rdw gekeken , als ik het goed lees bedoelen ze dat een type goedkeuring alleen nodig is voor trekkers of wat dan ook van na 1juli 2009.
matzzz
@robbertk als dat zo is heb ik 1 geluk, ik werk bij die dealer haha, maar oei dan moet ik me is af gaan vragen of ik dat wel wil. Zet ik het liever op de 714 of 311 da ga wat gemakkelijker
Marco-Inter
GV-platen bij oude tractoren krijgen is niet zo heel moeilijk, voor 1 juli 2009 heb je geen typegoedkeuring nodig alleen de gegevens van de trekker en je moet er een schriftelijke verklaring bij doen dat je geen papieren/aankoopnota oid bij de trekker hebt. Eenmalige kosten zijn 39 euro, het RDW zegt echter wel dat blauwe GV-platen niet mogen, ook niet op oudere trekkers jammer genoeg.
Perfect
@Marco-Inter weet jij dat heel zeker dat je geen blauwe platen kan krijgen?
Op de site staat alleen dat hij van voor 1 januari 1978 moet zijn om in aanmerking te komen.
Marco-Inter
Heb gemaild met RDW en kreeg als reactie dat dat niet toegestaan is voor GV platen. Voor auto's geld het wel van voor 1978.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN