PZ Fanex 400 ervaringen

Op marktplaats heb ik een PZ Fanex 400 gezien.

Nou vroeg ik mij af wat zijn jullie ervaringen met deze schudder's.

Zit er kwa schudden nog veel verschil in tussen een fanex 400 en een fanex 500. Inverband met het aantal tanden per rotor?

Bedankt voor de reactie.

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Heb gewerkt met een 500, simpele machines, schudden niet verkeerd.
Gezien de leeftijd van de machine goed letten op speling en slijtage van de aandrijving Bij ons zijn beide lagers in de armen al eens vervangen. Te lang door schudden met kapot lager betekend einde verhaal schudden.
Frederick
Een fanex 400 is een super machine! Schudt zeer mooi zowel in vers gras als in hooi. Er zit ook schuinstelling op voor de kanten. Ik heb enkele jaren geleden een fanex 400 gekocht en ben er heel tevreden over. Ik kan eventueel wel een filmpje plaatsen als je de machine in werking wil zien.
luc1996
@Frederick dat zal wel heel mooi wezen een ffilmpje.
Renze
Ik heb nog nooit een Fanex 400 gezien maar hij zal mooier schudden als een 500, die had namelijk de binnenste elementen dichter op elkaar dan de buitenste vanwege transportbreedte. In feite was het middenframe gewoon gelijk aan die van de Fanex 600 die zes rotors met vier tandarmen had. Ik denk dat de 400 mooier schudt, met de 500 schud ik vask op de 1000 toeren aftakas op 1400 motortoeren omdat hij anders droog hooi op zwillen gooit, het valt dan direct naar beneden. Met de 600 hadden we daar geen last van, dus ik verwacht met de 400 versie ook niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0