Illustratie van:

Deutz D40L - koppeling afstellen

Weet iemand toevallig hoe ik van een deutz d40l de koppeling kan afstellen omdat je de koppeling heel hoog moet oplaten komen wil die in beweging komen. Of ligt het aan mij dat kan natuurlijk ook...

Deel dit topic

Reacties

Henk 1120
Is een vraag voor @goeiedag eem
Rozema
Koppeling zit over het algemeen hoog, maar kan ook bijgesteld worden met de afstelmoer (linkse en rechtse draad) op de pedaalstang.
Wimsumar
Beste Deutzfan2000: Naarmate de koppelingsplaat slijt treedt het verschijnsel wat jij noemt op. Bij intrappen van het koppelingspedaal zal de aandrijving eerder ontkoppelen maar daartegenover staat dat het koppelingspedaalhoger moet worden opgelaten alvorens de trekker begint te rijden.
Met het slijten van de koppelingsplaat wordt tevens de vrije slag op het pedaal ( de bovenste paar centimeters dat het pedaal "niets'' doet) kleiner. Wellicht is deze vrije slag te klein, of zelfs geheel verdwenen. Met het opnieuw afstellen er van verandert jouw klacht ook iets (maar stel je daar niet al te veel van voor A.U.B.).
deutzfan2000
@Wimsumar oke bedankt. Dus het zal niet veel helpen?
goeiedag eem
@deutzfan2000 onder het koppelingshuis zit een klepje dat kun je er af halen en dan kan je op het druklager er de vingers kijken, tussen de vingers en het druklager moet een speling zitten van ongeveer 3 mm, volgens het boekje, dit is zo niet echt te meten maa rje kan het wel vergelijken als je eer stripje ijzer, of een stukje draad hebt van 3 mm en deze er tussen te houden dan weet je of je in de buurt zit,en is deze te klein ligt hij heel hoog ja, dan kun je hem met die moer in de koppelingsstang wat verstellen, maar let wel op dat hij wel blijft koppelen en dat je dubbele koppeling voor de aftakas ook nog vrij kunt zetten,(als je een dubbele koppeling hebt voor doordraaiende aftakas). ik heb de onze zo afgesteld dat hij mooi laag ligt dus niet erg bovenin maar wel dat hij goed vrij koppelt, anders kun je niet meer schakelen, succes ermee
deutzfan2000
@goeiedag eem bedankt voor de uitleg! Ik zal eens kijken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40L ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6