Hennep in Gennep: politie ruimt plantages in maisvelden

De politie in Limburg is donderdag gestart met een grote hennepactie. Op 122 maisvelden wordt gezocht naar verstopte hennepplanten. De plantjes staan verborgen tussen het gewas en zijn alleen vanuit de lucht zichtbaar.

zie lees meer link voor video

hoe is jullie ervaring met hennep in de maisvelden?

Deel dit topic

Reacties

guldner75
Wij hebben het jaren geleden ook gehad, niet z'n heel groot stuk, maar die dombo's hadden het nog niet geplukt. wij zijn ongeveer de laatste in de buurt die de mais hadden gehakseld, en de hennep was naar zeggen goed genoeg. het stuk hebben ze gewoon mee gehakseld niks van weer gezien.
Trekkerman Tom
Geen last van hier in de buurt, de hakselaar vreet dat ook zonder problemen op 😉
Boemrang
Je mag tegenwoordig ook niets meer...
Zullen de koeien niet blij mee zijn.... 😃
Nick421
Wij hebben het 2 jaar geleden ook gehad. De jager had het gezien vanuit zijn "hoge jagershut" in de houtwal.

Het waren ongeveer 50 jonge plantjes en hebben ze zelf eruit getrokke en weg gegooid.
walker1
@Nick421 dat is zonde ????
walker1
Het rijmt wel mooi, hennep in Gennep ????
jaap-paulusma
Als je belt als loonwerker lig je de halve dag stil, gewoon door hakselen.
geen koe die hier iets van voelt

voor de liefhebbers 10 kopjes plukken en dan de hakselaar erdoor.
Loeideutz
Het project is destijds begonnen in de gemeente Venray. Daar liep het de spuigaten uit. Veel maisvelden waar wat in stond en in sommige velden werden gewoon stukken van 20 are of zo helemaal ingeplant met hennep. De politie zei op een gegeven moment: de eigenaar van de het perceel is verantwoordelijk, want hij geeft daarvoor toestemming. De LLTB is daarop met de politie en gemeente in gesprek gegaan, en daar is toen dit project uitgerold. Boeren die meedoen en jerrycans in hun maïs, dennen of asperges zetten hoeven "niets" meer te vrezen. Als er toch wat gevonden wordt, wordt de boer/eigenaar gehoord als getuige, niet als verdachte. Gevolg is dat het een stuk veiliger is geworden. Een politieman vertelde eens het volgende op een voorlichtingsbijeenkomst. Een boer vertelde tegen hem, er stond eens een auto met 4 mannen in op de oprit. Die zeiden niks, die deden niks, ze stonden er alleen maar. Later lag er een briefje in de bus, dat de maïs nog even niet gehakseld mocht worden. De boer zei daarna: ik kan daar wel tegen, maar ik wil het mijn vrouw en kinderen niet aan doen.
Ander gevolg is dat de "buitenteelt" meer verplaatst is richting oost-Brabant, België, en Duitsland.
JD6930
Mijn oom heeft het ook wel eens meegemaakt, wij nog niet gelukkig.

Wel hangjeugd in de mais gehad een keer bij ons in de straat. Aan een kruising. Ons pa ontdekte het bij denk ik het maaien van een grasperceel erlangs voor een kennis uit de buurt, zag dat er stukken mais platgetrapt waren. Perceel ligt aan een kruising, ene kant tegenover een huis, andere kant zeikant van groepsaccomodatie(toen nog varkenshouderij(naast groepsaccomodatie)). Niet gek ver van de bebouwde kom af.

We weten niet wie het hebben gedaan, maar het was een puinhoop. Vanaf de weg zou je het niet zien als je niet in een trekker of vrachtwagen zat, er was een klein gangetje gemaakt naar een grotere open plat getrapte plek, waar weer gangetjes en andere platgetrapte plekken aan vast zaten, wat op diens beurt vol lag met celebrations papiertjes, bierdopjes en bavaria bierflesjes, het krat... Dat hing een stukje verder op ergens in de mais.

Hebben dat perceel maar 1 keer gehad, geruild met een akkerbouwer denk. Verder ook niet zover ik me zo kan herinneren iets gehad in de mais, maar dat was wel even een momentje dat je goed kwaad kon worden.
ej-van-de-voort
@Loeideutz

Dat zou voor mij toch wel reden zijn om even met een stuk 'gereedschap' poolshoogte te nemen, ik heb geen kinderen, maar laat me niet bedreigen.

Paar jaar terug hier in het buitengebied ook een hele inbraakgolf gehad, tot een buurman begin dit jaar bij een oudere buurvrouw een busje opt erf zag staan.......voordat de politie er was lagen er 4 op de grond te spartelen en had nummer 5 de benen genomen.....een stratenmaker moet je ook niet boos maken????

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1