Landini 6500 - Cardan / hydraulica.

Beste,

Ik ben vandaag naar een traktor gaan kijken, maar had toch wat problemen

Kan iemand mij uitleggen hoe je de cardan inschakelt bij een landini 6500. Is dit de hendel aan het stuur optrekken en de stang links naast de stoel verplaatsen ( achteruit ging vooruit maakte hij steeds een knarsend geluid van de tandwielen) Draait de cardan ook wanneer je niet rijd?

Heeft de 6500 2cardansnelheden.

Hoe kan je de hydraulica controleren of deze werkt. zonder hefmast of dergelijke? Hoor je een pomp draaien? Zoals dit bij men fendt wel het geval was.

Groetjes
willempie007

Reacties

Wimsumar
Beste Willempie007: Volgens de gegevens op onderstaande website heeft de Landini-6500 2 aftakasmogelijkheden: een "540"-stand (aftakascardan draait dan ook als je niet rijdt) en een rij-afhankelijke keuzemogelijkheid. (Cardan draait alleen als je rijdt).

Hydrauliek (pomp zit voor op de motor) is op zo'n "kijkmoment" eigenlijk niet te beoordelen. Een pomp laat het namelijk pas afweten als de olie warm is.

konedata.net/Traktorit/Landini5500.htm/
Landini 6500
Hendel onder het stuur is de hand koppeling voor de aftakas
hendel naast de stoel ,naar onderen is aftakas via de de motor,naar boven is rij afhankelijke aftakas
hendeltje achter op is 540 naar voren en 1000 naar achteren ,als tandwielen knarsen komt de handkoppeing
niet goed vrij
Landini6500
Aftekas inschakelen:
handel onder het stuur omhoog trekken, hendel links onder de stoel vooruit duwen(dan kraakt dit altijd, best zo min mogelijk gas geven) en dan de hendel onder het stuur laten zakken. De hendel achteruit dient om de cardan op rijsnelheid te laten meedraaien met de wielen (voor een aanhangwagen die meetrekt

als de lift omhoog en omlaag gaat werkt de hydrauliekpomp en dan zal ook wel de hydrauliekkoppeling werken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 6500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!