Mc-Cormick D 219 - lekkage Hefinrichting bij ventiel

Lekkage aan hydraulisch systeem.

Ik heb alles al geprobeerd, maar hij blijft lekken.

Imbussen verder vastgezet, wartel van voedingsleiding aangedraaid.

Wat kan ik er verder aan doen.

Doet zich vooral voor als de motor warm is.

Andere vraag: als ik 6 km gereden heb is de behuizing van de Hef bovenmatig warm.

Kan iemand mij hierbij op weg helpen?

BVD
Peter
PeterD219

Reacties

CormickWillem
Lekkage neemt toe al de trekker warm is komt doordat de olie dan dunner wordt. Maar waar lekt het systeem precies.
De bovenmatige hitte duid op te weinig olie, of dat de olie door een vernauwing gaat. Hierdoor ontstaat extra wrijving en dus warmte. De olie wordt toch niet door het overdruk ventiel geperst, doordat de stand van de hefhendel niet goed is?
twand2505
Denk tijd voor nieuwe pakking onder de hefdeksel misschien door de overmatige hitte de pakking is aangetast en daardoor is gaan lekken bij de hef de conclusie van cormickwillem lijkt aannemelijk. de bouten en wartel niet elke keer na trekken als je de bouten afbreekt of het draad van de wartel aantast kun je verder van huis komen ..
Wimsumar
Beste PeterD219: Hoe warm is "bovenmatig warm"?
looper321
Vloeibare pakking in de schroefdraad???
PeterD219
Kan het zijn, dat bij langdurig gebruik van de hef de olie "doorzweet", heb gisteren 2 uur met de achterlader gewerkt, en de olie liep nog onder het ventiel uit, net hard maar wel aardig. Inmiddels ook iemand die ervaring heeft met trekker (ook oldtimers) en hij vertelde dat het warm worden van het hefhuis normaal is, net als bij een motorblok. Alleen het "zweten" lijkt nog een probleem.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!