Werklampen aanhanger via 7 polige stekker

Ik heb op mijn dieplader 1 werkplamp 55w gezet komt nog 2e op! ik heb hem aangesloten op pin 2 nu wil ik deze gewoon van af dashbord kunnen schakelen maar hoe kan ik dit het beste doen? 2 draden rechtstreeks van de accu ? betreft een ford 7810!

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Tip: pak LED lampen. Kost minder watts en dus vermogen. Kunt dan dunnere kabels gebruiken en geen gedoe met relais?
CHALLENGERfan
Éen plus draad vanaf je accu of vanuit de zekeringenkast via een relais naar pin 2 van de contactdoos is principe genoeg. Dat relais kun je schakelen met een schakelaar op je dashboard. Maar dat is zo even gezegd in het algemeen. Geen idee hoe het precies zit bij een Ford...
Valtra-Fordpower
@Tom VB Vermogen druk je uit in Watt. dus eigenlijk zeg je 2x hetzelfde 😛 Maar wat je bedoel klopt wel, neem je dezelfde lichtsterkte (lumen) in LED is het vermogen zeker lager en de stroom door de draden (I=P/U) ook minder en kunnen de draden zeker dunner zijn.

Mijn stelregel is wel minimaal 2x1mm² voor LED verl. en minimaal 1,5mm² gloeilamp verlichting. 😛
dennisbouter
Led heb ik niet liggen, en gewone lampen wel en ik heb een tuimel schakelaar die op me kraan heeft gezeten (verlichting) en die heeft 3 pinnen ik vermoed een voeding en een + en massa maar dat moet ik nog testen, maar rechtstreeks door de schakelaar zonder relais is gevaarlijk?
Valtra-Fordpower
2 lampen zal echt maximaal zijn, meer lampen zal de bestaande stekker verbinding en bekabeling niet trekken.

Wat betreft je schakelaar, zijn meestal kleine schakelaars, gaat een half jaar goed en dan is je schakelaar gesmolten.
Tom VB
@Valtra-Fordpower exact! ????????
jammermaarhelaas
Zit er achter de cabine, in de buurt of aan de rand van de wagenstekker geen rond stopcontact?

Voorbeeld: granit-parts.nl/product/Elektra/…

Bij mijn weten schakelt deze gelijkertijd in met de werklampen. Misschien een idee om daar ook de lampen van de dieplader op aan te sluiten.
Snaky Bill
LED lights gebruiken minder dunner draad nodig en geen relais. direct cornextion
boer
2 werklampen van 45 wat samen over 1 pen in de stekker gaat niet smelt het stekkerdoosje zet er led lampen op dan gaat jet wel????
casejxu
2 x 55 wat is 110 wat. Dit delen Door 12 is 9.17 ampère. Word krap aan
dennisbouter
@jammermaarhelaas die zit er niet!
dennisbouter
@Valtra-Fordpower heb me in de schakelaar verdiept die is vermoed ik 16amp is gewoon een hella tuimelschakelaar van mijn minigraver van de werklampen,, alleen is mijn dieplader een meter of 8 en dan nog door de trekker hoe dik moet dan mijn kabel zijn?
Valtra-Fordpower
@dennisbouter 1,5mm² of dikker is goed.
dennisbouter
@Valtra-Fordpower bedankt ga ik het proberen over de 7 polige kabel
Valtra-Fordpower
@dennisbouter Gebruik wel een aparte massa draad voor de lampen, anders functioneert je gewone aanhanger verlichting niet optimaal meer.
mbvaltra
Quote @dennisbouter:
en die heeft 3 pinnen ik vermoed een voeding en een en massa maar dat moet ik nog testen

Indien het een tuimelschakelaar betreft zonder verlichting, moet er geen massa op de schakelaar worden aangesloten.
Meestal komt op de middelste pin een gezekerde voeding (12V) en op 1 van de andere 2 de schakeldraad naar de werklampen.
dennisbouter
@Valtra-Fordpower dat zien we dan wel weer, werklampen zijn vooral om achtetuit te rijden en dat doe ik toch geen kilometers
dennisbouter
@mbvaltra verlichting is idd een losse module voor die schakelaar maar ik krijg die schakelaar wel aan de gang
dennisbouter
@mbvaltra de midelste is idd de voeding, en op uit heb ik spanning naar de 1e Pool en op aan op de andere kan ik die van verlichting uit gewoon ongebruikt laten of heeft dat wel degelijk een functie?
mbvaltra
@dennisbouter

De pool die spanning krijgt op de uit stand kun je gewoon ongebruikt laten. Deze schakelaars kunnen ook als wisselschakelaar gebruikt worden, maar in jou situatie hoeft dat niet en kun je hem gewoon ongebruikt laten.
dennisbouter
@mbvaltra okee weet ik genoeg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4