Illustratie van:

Massey Ferguson 30 - koppakking vervangen.

Hallo,

Ik ben bezig met het vervangen van de koppakking van mijn Ferguson 30.4cilinder. Nu is de vraag weet iemand hoe ik de kop moet aanspannen, in welke volgorde ik de bouten moet aandraaien en op hoeveel newton. Als iemand daar een afbeelding van zou kunnen stuuren in een reactie zou super zijn.
En kan het kloppen dat de 1e verstuiver anders is als de laatste 3?

Mvg,

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Cormick-423: Okee, het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen. Gisteren had je het over een M.F.-35. Daar zijn nu een paar cijfers vanaf gevallen zodat het nu een "30" is? 😉

In onderstaande link de motorgegevens van de 4-cylinder Standard 23C motor welke in de M.F.-35 toegepast is.

Klik (en 1X doorklikken op [Volgende] rechtsboven):

annatefka.nl/mf_techniek/spaans/…
John k
12.46-13.15 Kgf m

als je ook nog een overzicht moet hebben van de volgorde dan kan ik hem wel scannen voor je, ik heb een boek van een paar honderd pagina's van de MF 30.
Gouzinatter
@John k

Hallo,
Ik zag dat jij een boek over de MF 30 hebt. Ik mij vroeg af wat dat voor een boek is en waar heb je dat vandaan hebt? Voor een MF 30 DS die nog helemaal gerenoveerd moet worden, zou ik graag nederlandstalige documentatie (werkplaatshandboek, gebruiks handleiding, verzamelde technische gegevens etc) willen bemachtigen. Kun je tips en suggesties geven?
John k
@Gouzinatter hoi, ik zie net pas je bericht, heb een heel tijdje niet op Tractorfan gekeken. Ik heb net gekeken maar dat viel heb ik niet meer. Was trouwens Engels talig. Ik heb een keertje het hele zwikkie van een gepensioneerde eigenaar van een ford dealer hier gekocht daar zaten ook een aantal MF boeken bij( werkplaatshandboeken) degene waar ik geen belang bij had zijn allemaal opgekocht door een Nederlandse verzamelaar die hier eens was . Sorry, kan je niet helpen . Groetjes John
Wimsumar
Beste John K:
Quote @John k:
12.46-13.15 Kgf m

Voor welk type motor gelden die aanhaalmomenten?

Ze wijken nogal af van de gegevens voor de Perkins A4.170 in de M.F.-30:

annatefka.nl/mf_techniek/spaans/…



P.S.: Let op de topictrekker is waarschijnlijk geen M.F.-30!

Topics van Cormick-423 (topicvraagsteller):

tractorfan.nl/user/44674/…
cormick-423
Ja klopt, dacht dat het een 35 was maar na lang doorzoeken bleek het toch een 30 te zijn. Heb hem ook nog niet zo lang en er stond niks meer opm
cormick-423
@John k
Als je het zou inscannen zou super zijn
Wimsumar
Beste Cormick-423:
Quote @cormick-423:
na lang doorzoeken

Op onderstaande website (doorklikken op [Per type], [type], [motorgrgevens] enz.) vindt je het ook na lang zoeken:

annatefka.com/
cormick-423
Oke bedankt
John k
@Wimsumar je hebt helemaal gelijk, ik zat bij de benzine uitvoering te kijken zie ik net, de diesel stond in het hoofstuk ervoor.
John k
@cormick-423 als je het nog nodig bent stuur dan even je email naar mijn inbox, scan ik het dit weekend.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
7