Illustratie van:

Case International Maxxum 5140 - loadsensing

Ik heb steeds een rode ster op mijn dashboard en de trekker wil dan niet meer rijden alle hydro functie vallen uit.
loadsensing zegt mijn garage , alleen geen onderdelen meer voor te krijgen. wat kan ik doen? kan ik de loadsensing eraf halen?

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Het lijkt mij sterk dat van zo'n trekker geen hydrauliek delen meer te krijgen zijn.
MaxxuM4ever
Volgens mij hebben deze trekkers geen load sense, je kunt er wel een power beyond plaat in zetten geloof ik om een soort van load sense werking van de hydraulische ventielen te verkrijgen maar daar weet ik het fijne niet van, onze Maxxums hebben het in ieder geval niet. Trekkers zijn nog niet super gedateerd dus zouden nog wel voldoende onderdelen van te verkrijgen moeten zijn, ze worden ook regelmatig gesloopt voor onderdelen. Uit andere topics hier op het forum heb ik wel opgemaakt dat onderdelen van het hydraulisch systeem erg duur zijn. Goed dat je hier een second opinion vraagt want het verhaal van de dealer geeft dan toch wat vraagtekens
ErDee
Smeets service in moelingen zal wel wat hebben liggen
monteurtje
@MaxxuM4ever

Deze trekkers hebben weldegelijk loadsensing pompen sterker nog deze zijn nooit afgeleverd zonder.
En volgens mij zijn veel onderdelen nog gewoon leverbaar.
Pierre1255
Heb een mailtje naar Smeets gestuurd.
vraag me wel af of het gehele loadssensing ventiel , en klepjes en accumulator vervangen moeten worden, of alleen het beinnen werk van het ventiel zoals de o-ringen?
kan iemand daarin mij helpen of advies geven
deeremeneer
@Pierre1255 nooit zomaar gaan vervangen. Zoek een monteur met kennis en meet het systeem eerst door. Meten is weten.
JD3010
Quote @deeremeneer:
Meten is weten.
gokken = dokken.
MaxxuM4ever
@monteurtje Nooit geweten dat Maxxums load sense hadden. Werkt het ook met een snuffel leiding zoals bij andere merken of op
een andere manier? Ik kende alleen die hendeltjes achter de stoel warmee je de ventielen wat kunt smoren en de power beyond plaat had ik wel eens over gelezen en dat ventiel 1 voorgaat op 2 en 3.
monteurtje
@MaxxuM4ever
Loadsensing werkt altijd hetzelfde bij elk loadsensing systeem.
En zo'n PowerPoint bevond plaat is een optie bij de 5100 serie, hiermee kun je loadsensing aansluitingen achter op de trekker krijgen om mac@Jasper83
Als je vanaf de voorkant kijkt zijn de 2 meest rechtse bouten het spannendste (de anderen zijn geen probleem) je kunt proberen of je deze los kunt krijgen, lukt dit niet tot dan niet verder en slijp de bout kop af.
Dan kun je eenvoudig de waterpomp demonteren, zodra die eraf is moet je de afgeslepen bout nog een klein stukje afblijven en een nieuw uiteinde aan lassen (bijvoorbeeld een stukje m8 bout met een glad stukje).
Ik heb dit al een tal van keren gedaan en is echt de makkelijkste en beste oplossing.
Uitboren is echt niet te doen en vragen om ellende.hines te voorzien van olie naar behoefte van de machine. Deze optie is niet mogelijk bij tractoren die alleen een hydrauliek pomp hebben met een vast slagvolume.
Pierre1255
Bij mij zit de hydraulische pomp aan de linkerzijkant onder de kabine.
ok zal iemand gaan zoeken die hier al meer mee gewerkt heeft, die ook kan meten.
laat jullie nog weten wat eruit komt
Pierre1255
Sorry pomp zit aan de rechterzijkant

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
9