Illustratie van:

Hilvarenbeek weert landbouwverkeer uit dorpskern: ''Reactie van Bosmans over ontoegankelijke wegen''

HILVARENBEEK – Ze geven overlast en vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid. Daarom gaat de gemeente Hilvarenbeek de enorme machines en trekkers met volgeladen aanhangwagens weren uit het dorp.

Lees meer->>
bd.nl/regio/tilburg-e-o/…

(Het krantenartikel met meer foto's en uitleg is te zien op de( openbare) Facebook pagina van de actievoerders uit de Beekse wijk de Doelakkers:
)

Ander nieuwsbericht van Omroep Brabant over die klaagwijk en de gemeentelijke maatregelen etc.:
omroepbrabant.nl/…

Deel dit topic

Reacties

JD6930
Misschien krijg ik nu wel kritiek maar ik wil jullie allen toch wel even oproepen op bd.nl te reageren op die reacties. Dat gaat gewoon echt te ver!/Slaat nergens op!

''Boeren moeten zelf betalen voor de buitenwegen...''(alsof die burgers ze niet gebruiken.

''Snotmeisjes achter het stuur op een verboden 80 km weg''(dat deel van die weg is helemaal niet verboden voor landbouwverkeer)

''grote monsters met bellende snotneuzen achter het stuur''(ik heb er nog geen een bellend door het dorp zien rijden/zo erg jong zijn de meeste die daar rijden nu ook weer niet)

Die weg langs het Vrijthof is een van de weinige goed te berijden wegen voor landbouwverkeer int centrum van beek en tevens een doorgaande weg waar grotere vrachtwagens ook door rijden, dus van die andere wegen om het vrijthof heen is onzin, zijn smalle kleine straatjes met te scherpe bochten.
GROENEDEERE
Ik vind dat artikel een voorbeeld voor Hoe t wel kan.is duidelijk dat de boeren en loonwerkers liever niet door de kern rijden. En dat snappen we allemaal wel.
Een zandweg heb je zo vlak met de shovel of kilvert.
Gezamenlijke oplossing. Gemeente levert asfalt loonwerker legt onderaan klaar
Boemrang
Dit is bij de meeste gemeentes en dorpen, een rondweg zou een goede oplossing zijn...
Maar wie betaald dit????
walker1
Quote @JD6930:
Misschien krijg ik nu wel kritiek maar ik wil jullie allen toch wel even oproepen op bd.nl te reageren op die reacties. Dat gaat gewoon echt te ver!/Slaat nergens op!

Jongen, denk toch aan je hart en bloeddruk. Jij maakt je echt overal veel te druk over.
JD6930
@GROENEDEERE

Zeker, beter als dat van die wijkbewoners. Die wel een trekkercombinatie uit de wijk willen bannen maar muisstil zijn over de net zo grote vrachtwagens die ze slechts 1 keer in een nieuwsberichtje noemen.

Maar dan moet de gemeente hun beloftes wel na komen. En daar zijn ze in beek niet zo goed in. 😉

Dat grasveldje mag miljoenen kosten, (buiten)wegen laten ze liever tot puin rijden en steeds wat bijlappen voor er maar iets effectiefs wordt gedaan.

En zoals Joop zegt: Onderhoudt kan stukken beter, als je wil dat ze die buitenwegen gebruiken.

Wat vele mensen uit de agrarische sector hier stoort. Is dat wijkbewoners van een bepaalde wijk vollop staan roepen en tieren dat ze geen trekkers( over nog wel verbindingswegen zelfs) door hun wijk willen, maar pas als iemand een felle tegenreactie geeft op hangende pootjes een beetje toe geven dat ze er niet voor hun plezier rijden maar het vaak niet anders kan.
mike_v
Daar zijn de belastingen toch voor @Boemrang 😉 Zoals in het artikel zelf staat is iedereen van dezelfde mening (de ene wil ze eruit, da andere wil eruit blijven), dus is geld het enige "probleem".
JD6930
Quote @Boemrang:
Maar wie betaald dit????

Provincie, aan de ene kant vant dorp. Daar ligt al jaren een weg braak die met enkele meters meer asfalt zo met een oprit van de ''grote'' weg en een ander weggetje int buitengebied verbonden kan worden.

Nu rijden er steeds meer over het naastgelegen deel N269 waar je 80 mag en eigenlijk tot aan Esbeek verboden is voor landbouwverkeer, maar door het viaduct over de N295? - Diessenseweg is het ook wel gevaarlijk om het daar toe te staan, aangezien er dan niet alleen tractoren met kippers maar ook bijv. Circus alias Artiestenbureau Reyrink Diessen er met een bietenrooier over slakt( wat ze nu overigens ook gerust doen), maar dat braakliggend weggetje erlangs is er zeker geschikt voor, al is het daar niet helemaal mee opgelost want juist aan de andere kant van beek mist men goede buitenwegen om van de ene naar de andere kant te komen. 😉

Het 80 km deel N269 naar Lage Mierde wat in de reacties wordt genoemd is overigens wel toegestaan voor landbouwverkeer en is ook onvermijdbaar omdat je anders over zandpaden door bossen moet of een pokke eind via meerdere dorpen om moet rijden. 😉
JD6930
Quote @mike_v:
, dus is geld het enige "probleem".

Welkom in de gemeente Hilvarenbeek! 😃

Maar 1 dag in z'n geschiedenis niet blut/opt randje van faillissement geweest. 😛 Dat was 1 januari 1997, toen de rijke gemeente Diessen met de arme gemeente Hilvarenbeek werd samengevoegd. 2 januari was het geld weer op! 😃 😃
mike_v
Trouwens @Boemrang, als je de toestand van de snelwegen in Nederland bekijkt, is er geld genoeg 😃

@JD6930, zo'n rondweg is meestal een provinciale weg, niet? Dan mag je gemeente al blut zijn ... 😉
JD6930
@walker1

Dat doe ik ook. 😉 Ben maar niet bang.

Maar vindt jij ze dan niet belachelijk reageren dan? Op die ene die ze doorverwijst naar de steden na.
JD6930
Quote @mike_v:
als je de toestand van de snelwegen in Nederland bekijkt, is er geld genoeg

Overal geld zat, behalve bij de geminte 'beek! 😃
walker1
Quote @JD6930:
Maar vindt jij ze dan niet belachelijk reageren dan? Op die ene die ze doorverwijst naar de steden na.

domme reacties vind je overal op internet. of het nu over landbouwverkeer gaat, of goudvissen, of lantaarnpalen, maakt allemaal niet uit. gewoon niet zo over opwinden.
jordi 1455
@mike_v De Snelwegen worden door het rijk onderhouden, dat budget is gelukkig nog goed. Niet alle rondwegen in Nederland worden door de provincie onderhouden, ook heel wat door de gemeente zelf.
JD6930
@walker1

Das waar. 😉

Maar ik ken het type van de doorsnee bekenaar onderhand wel. Asso's die te lam zijn/geen geduld hebben om 2 seconde te wachten om een vrachtwagen of trekker voor te laten. Dat geldt zowel voor automobilisten als fiets(t)ers.(Niet alle bekenbaren zijn zo, je hebt er ook genoeg die wel aan de kant gaan waar nodig, maar helaas te veel die dat niet doen)

Bewoners van de vrijthof zelf hoeven sowieso ook niet te klagen want die muziek van de festivals en kermis etc. is harder en duurt langer als die paar karren die er misschien op een dag voorbij komen.

De grootste klager onder de vrijthofbewoners is overigens de burgemeester zelf al houdt die zich verstandig stil over dit( tractoren) onderwerp. 😉
walker1
Quote @JD6930:
De grootste klager onder de vrijthofbewoners is overigens de burgemeester zelf al houdt die zich verstandig stil over dit( tractoren) onderwerp.

Want waarom? is hij bang dat jij verhaal komt halen?
JD6930
@jordi 1455

Provincie( in iedergeval N-B) is ook belangena niet altijd goed voor z'n wegen, vaak wel maar er zijn plekken waar het stukken beter kan.( Gemeente onderhoudt voornamelijk de fietspaden beter.)

De weg van Reusel naar Tilburg, N269, die ook langs Esbeek -beek loopt dus is een betonplaten weg waar menig reclamespotje wordt opgenomen waar ze een oude weg voor nodig hebben omdat het de oudste niet vervangen weg is vant land. En tja... Vervangen kost te veel he?

Dat er ieder jaar zomers meerdere betonplaten levensgevaarlijk omhoog schieten waar zelfs al auto's door afgevoerd zijn die er opgeklapt zijn maakt de provincie niet uit. 😉 Terug tikken, met een streepje asfalt dichtlijmen misschien en we kunnen weer een jaartje voort...

Rond de fietspaden is de provincie wel eens beter geweest in onderhoud. Zomers moet je uitkijken dat je geen laaghangende takken in je gezicht krijgt en in de herfst dat je je banden niet aan gort rijdt door een eikelbed/over de bladeren glijdt. 'S winters vergeleken de gemeente niks te klagen op het provinciaal onderhoud! Waar de gemeente iedere korrel zout lijkt te kunnen besparen die ze kunnen besparen strooit/schuift de provincie alsof er zoutbomen op hun werven staan.
JD6930
Quote @walker1:
Want waarom? is hij bang dat jij verhaal komt halen?

Nee, vast niet. 😛
john deere 7810
In mijn ogen verkeerd om. Eerst verbieden om door het dorp te rijden en daarna misschien met een oplossing komen......

Die loonwerker rijdt niet voor niks door het dorp...
JD6930
@john deere 7810

Moet je het OB bericht wat ik net in de beschrijving heb toegevoegd eens lezen. 40 tot 65 tractoren...

Er zullen er veel rijden maar dat aantal is overdreven. Denk dat ze er wel wat dubbel geteld hebben.

De reacties op ene ''hans23'' na zijn daar wel opvallend netjes. Daar kennen ze op die ene na de verkeersregels en de regels rond landbouwvoertuigen en de ellende wat betreft smalle straatjes in en rond beek dus wel blijkbaar. 😄
tommie
@JD6930 dat getal halen ze makkelijk, ga maar is n dagje mais halen aan de andere kant van beek en oja reyrink zo noemen hoeft niet persee. Jullie loonwerker kan er ook wat van
radium45
Hilvarenbeek... Daar kom je toch alleen in de buurt als je naar de Efteling gaat?
walker1
@radium45 Dan neem jij wel een flinke omweg als je vanaf de Achterhoek via Hilvarenbeek naar de Efteling gaat 😄
In de war met het safaripark?
walker1
Quote @tommie:
@JD6930 dat getal halen ze makkelijk, ga maar is n dagje mais halen aan de andere kant van beek en oja reyrink zo noemen hoeft niet persee. Jullie loonwerker kan er ook wat van

Die bijnaam van Reyrink is anders ook ver buiten de regio bekend 😄
radium45
@walker1 Zal wel, ik was onderweg van Eersel naar den haag 😛 Kwam bij elke boer zowat over het erf, bleek dat ik de tam tam nog op beperkte snelheid had staan.
walker1
@radium45 Dan ligt Hilvarenbeek wel op de route inderdaad 😄
JD6930
Quote @walker1:
Die bijnaam van Reyrink is anders ook ver buiten de regio bekend

Ze werken ook tot ver buiten de "thuis" regio dus dat kan goed kloppen. 😛

De ex-vrachtwagenchauffeur van de Kok moest een keer een machine afleveren bij een boer in Noord Holland, bij aankomst bleek Reyrink er de plaats aant aanleggen te zijn. 😛

Ze schijnen daar nogal goed te zijn in de regels aan hun laars lappen en erg lomp te rijden/regelmatig wat kapot te hebben. 😛

Nog net niet de Wabrerers onder de loonwerkers/aannemers etc. 😛

De ene baas is er gemakker als de ander. Een van de drie is afgelopen jaar eruit gestapt en bij een concurrent ene chef geworden.

Personeel houdt het er gemiddeld een half jaartje - paar jaar vol. 😛

Toch is het een van de grootste werkgevers uit de gemeente Hilvarenbeek.
JD6930
Quote @tommie:
@JD6930 dat getal halen ze makkelijk, ga maar is n dagje mais halen aan de andere kant van beek en oja reyrink zo noemen hoeft niet persee. Jullie loonwerker kan er ook wat van

Das wel zo. Maar dan tellen ze er wel een paar dubbel denk. 😉

Bosmans krijgt ook wel eens iets kapot en neemt het misschien ool niet altijd 100% nauw met de regeltjes maar Reyrink staat er nu eenmaal om bekend om die bijnamen te hebben. Circus / Artiestenbureau. 😉
walker1
Quote @JD6930:
Das wel zo. Maar dan tellen ze er wel een paar dubbel denk.

Als mensen overlast ervaren van landbouwverkeer door een woonwijk, dan zal het die mensen worst wezen of er 10 verschillende trekkers 1 x langs rijden, of 10 x dezelfde.
In het OB bericht gaat het over 40 tot 65 per dag, als een loonwerker ergens een groot perceel aan het hakselen is en daar de hele dag met 3 trekker kipper combi's langs rijd, gaat het tellen hard natuurlijk.
JD6930
@walker1

Dan gaat het hard idd. Maar dat hun er zoveel keer een voorbij zien komen betekent niet dat dat ook zoveel verschillende zijn en dat zeg gen ze op die manier wel. Dan klopt het niet bedoel ik. 😉

Dat ze er zovaak een voorbij zien komen geloof ik goed. Denk dat hier het dubbele wel gehaald wordt op een drukke oogstdag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Aandacht Veiligheid ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5