Liebherr L512 - Kiepcilinder

Hallo leden,

Bij onze shovel is het ijzer waaraan de kiepcilinder en het driepunts-gedeelte waar de bak aan zit geknapt. Is dit te maken? Zo ja heeft iemand tips? Of heeft of weet iemand dit onderdeel ergens te liggen?

Op mijn profiel staan een paar fotos zodat het duidelijk is om welk onderdeel het gaat.

Groeten bart
BartFarming

Reacties

robbertk
Tja ik persoonlijk zou het weer vast bakken en misschien een extra stripje er over heen.
Misschien was het gezichtsbedrog, maar het leek er op dat het gat voor de pen niet meer rond is maar ovaal? Zo ja zie ik daar een groter probleem in.
BartFarming
@robbertk klopt komt ook steeds meer speling op helaas. Is het iets om die gaten rond uit te slijpen en er een dikkere as door te doen?
robbertk
Zou kunnen maar dan is er nog minder vlees rond het gat. Dan wordt het wel belangrijker om het te verstevigen met een stripje ofzo
Loeideutz
Zoals @robbertk zegt is het inderdaad verstandig om geneog vlees om je as te houden. Dus of een "stripje" ter versteviging of je ovale gat opvullen.
Favorit614
Bart , ff bij Wim Overbeek eens vragen.
die heeft onlangs een 514 gesloopt.
Misschien is er het een en ander over te zetten
fastrac3155
Vrees dat je dit niet gaat fixen met een stripje, volgens mij is die banaan (zo noemen ze dat ding hier ) ook van gietijzer dus het lassen hiervan is al een vak apart, en er komt best wel wat kracht opstaan als je een bak zand ofzo gaat scheppen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr L512 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!