Illustratie van:

Iseki tx1500 - laadstroomlampje blijft branden

Het lampje van de laadstroom van mijn iseki TX 1500 blijft branden. De dynamo en de spanningsregelaar eruit gehaald en morgen ga ik langs bij een revisiebedrijf met de vraag of ze nog goed zijn. Tijd geleden heb ik er een heel nieuw lampje in gezet want das was helemaal verrot en de bedrading lijkt verder ook OK.Mijn iseki staat in Duitsland, maar lees nu zo her en der dat ik eerst wat had moeten meten, wat ik dus niet gedaan heb

Hebben jullie dat wel eens gehad en wat was jullie ervaring daarmee?
Groet, Govert

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Je gaat morgen denk ik al je antwoord krijgen bij de firma waar je hem laat testen. Vermoedelijk de regelaar of dynamo stuk.

Je hebt nu toch al alles afgebouwd om te laten testen. Moest het zijn dat beiden nog goed zijn, dan kan je de vraag eventueel opniew stellen hier
jannie2001
Pas maar op want een vriend van mij heeft een iseki waarvan de regelaar kapot was. Als de accu vol was lade hij gewoon door. En drupte er accu zuur uit. Ik zei van daar moet je even naar kijken maar hij veegde het weg en zei ach gebeurt niks mee. Een week later reden we een stukkie en hij deed hem uit . Ik starte hem en reed en de accu knalde in duizend stukken. De accu zit naast de stoel en ik zat onder het zuur en ik sprong er van schrik af de trekker reed door tegen een boom aan en ging op zn kant. Gelukkig weinig schade maar je schrikt er wel van en het zuur irriteerd wel.dus pas op met die regelaars of haal de accu pool er af of contant uit.
jannie2001
Nitraat was er niks bij haha
Wimsumar
Beste Jannie2001:
Quote @jannie2001:
Als de accu vol was lade hij gewoon door.

Als de regelaar kapot is, is het voltage van de laadstroom veel te hoog (en dus de laadstroom). De accu gaat direct koken door deze veel te hoge laadstroom (niet als deze pas vol is!).
duitshuisje
Probleem opgelost. Dynamo was goed, wel droog lager vernieuwd en volledig gereinigd. Spanningsregelaar was kapot, dus een nieuwe. Alles bij elkaar 120 euro. Hopelijk is alles na het monteren ook goed. Groet!
duitshuisje
Probleem nog hetzelfde. Zal nu dus de bedrading moeten gaan nakijken lijkt me.
Wimsumar
Beste Duitshuisje:
Quote @duitshuisje:
Probleem nog hetzelfde.

Het lampje blijft ook branden bij draaiende motor?
Hoeveel volt (laad)stroom meet je tussen de accupolen (bij draaiende motor)?
duitshuisje
Het lampje blijft ook bij draaiende motor branden. Ik meet 12,4 V op de accupolen of de motor loopt of niet. Er is dus geen laadstroom. De revisor bezweert mij dat de dynamo en de spanningsregelaar werkt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki tx1500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
15