Illustratie van:

David Brown 850 - kopen of laten staan..

Hallo, ik zou graag wat meer info willen hebben over de 850. waarom heb ik er interesse in? kleine trekker (past in mijn schuur), met trekkrachtregeling, 4 cilinder vermogen is in orde.
Waarom heb ik dan toch vragen? de trekkers die aangeboden worden zijn over het algemeen een stuk voordeliger dan een Inter, Deutz of Ford. Waar zit hem dat in? hebben we het dan over een andere kwaliteit? niet gewild? Engels draad? Kortom, zijn er signalen dat ik beter verder kijken kan?
Ik vind het een fraaie trekker waar er niet te veel van lopen, zeker niet in mijn omgeving..

Gr. Edwin

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Vaak heeft het niet met kwaliteit te maken. Een David Brown is zeker geen slechte trekker.

Bepaalde merken zijn nu eenmaal gewilder dan andere trekkers. Vaak komt dit door een kudde gevoel denk ik dan. Ook is het belangrijk om te weten of er nog onderdelen genoeg voor te vinden zijn moest er iets stuk gaan.

Voor een inter zijn meestal nog zat stukken te vinden en te bestellen nieuw. Wat misschien voor een DB minder het geval kan zijn.
walker1
Voor onderdelen van David Brown kan je in Leerdam terecht, bij De With.
Of DB een goed merk is weet ik verder niet, persoonlijk ben ik niet zo'n liefhebber van Engels spul.
valmet6400power
Die prijs komt doordat David Brown trekkers veel minder gewild zijn dan bijvoorbeeld Inters. Geen idee waardoor dit komt, misschien omdat ze bekend staan als Engelse barrels.. Dit valt mee, alleen de hef kan een zwak punt zijn.

Een 850 komt ergens uit begin jaren 60, belangrijk om daar rekening mee te houden.. Zeker geen snelloper maar voor hobbywerk zeker niet af te raden 😄
poech prut
@walker1 Reed daar pas nog langs, staat echt helemaal vol met david browns jah.
valmet6400power
@poech prut

En ook een hele boel oud ijzer..
Perfect
Het is misschien niet echt van belang maar ze zijn wel zwaar.
Zit hierdoor sneller vast
Doordat er niet al te veel bedrijven zijn met onderdelen van dit Engelse spul ben je meestal flink aan de beurt wat kosten betreft.
Heb je een merk wat gangbaarder is dan zijn de onderdeel kosten vaak een stuk lager.
robbertk
@Perfect heeft ook nog voordelen. Kan dus ook een zwaardere kar achter (ga ik dan vanuit) en zullen ook minder snel steigeren
fendt2
Heb er een gehad. Maar was bij mij geen succes. Als je niet hoge eisen hebt kan het goed. Maar moter reageert gewoon weg wat trager. Geen voet gas. En bij die van mij had geen werkende hef
erik9831
Moest je nog twijfelen ... Onderdelen voor jou gevonden voor 520€

kapaza.be/nl/machines-en-tractoren/…
Landini 6500
Wij hebben ook een DB 850 gehad,alleen de koppeling vernieuwt
verder in 10 jaar geen kosten meer gehad,een beste tractor
hobby boer en co
Goeie dinge voor rond om het huis / aftakas werk, mest mixen etc.
kriskris
David Brown is zeker geen slechte trekker. Wij hebben er zelf veel gehad op de boerderij nl. 880, 995, 1412, 885.
De meeste herstellingen waren het gevolg van normale sleet.
Bij de David Brown verdeler naast ons was de 990 het populairste.
Hij had alle speciale sleutels (Engelse maat) om er aan te werken

De 995 heeft 22.000 uren zonder revisie. Toeval of niet...nooit lift problemen gehad. De 3 cilinders waren zeer goed de 4 cilinders ook tot type 995. 1200 serie had mindere reputatie, de 1412 met hydrachift (die goed was) lekte olie tussen motor en chassis na 500 uren. Maar zoals bij alles is onderhoud van je trekker van het allergrootste belang.
JohnDeere5085
Heb DB 885 gehad, vond het een mooi ding, stond voor de schudder. Startte goed, maar dat is per trekker toch verschillend. Het prijs verschil ligt toch aan hoe ze gewild zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
11