‘Dieptepunt machineverkopen in Europa is bereikt’

De verkopen van landbouwmachines dalen dit jaar tot een dieptepunt. Maar er schijnt licht aan het eind van de tunnel. Voor komend jaar verwacht de Europese koepelorganisatie van machinebouwers Cema een stabilisatie.

Deel dit topic

Reacties

deJong
Als er wat meer wordt verdient kan er een stabilisatie ontstaan ja ;p
tot die tijd t ouwe spul maar oprijden.
JD6930
@deJong

Wat goed is hoeft niet vervangen te worden. 😉

Je hebt mensen die bij iedere nieuwe serie die er op de markt komt een nieuwe trekker kopen. Je hebt ook mensen die wel tevreden zijn met een treķker en er jaren lang mee doen en niet meteen een nieuwe moeten hebben als er een nieuwe serie uit komt. Zelfde met machines. 😉

De crisis is wel officieel voorbij, al een jaartje of langer onderhand denk maar de prijzen zijn idd nog veelste laag.

Vind het dan ook jammer dat Campina/ah die actie van melkveehouders die 10? november in 100 Ah's uitleg geven over de herkomst van de producten niet in alle ah supermarkten houden. Bij iedere ah zitten wel Campina boeren in de buurt waarvan er wel een voor open zal staan om dat te doen. Ge hed er met in NL/BE in totaal zo'n 800 - 900 of meer AH supermarkten( weet niet of de to go's in NL/BE en DE en de supermarkten op de Nederlandse Antillen er bij in zijn gerekend) wel zat nodig dan, weet niet hoeveel leden campina heeft.
deJong
@JD6930

dit was gewoon ouwehoerderij hoor, wij hebben ook bijna niks onder de 15/20 jaar oud om het erf en ik maak me er helemaal niet druk om.
JD6930
@deJong

Ok. Wij ook niet veel. Werkt over het algemeen allemaal nog prima.
trean
Gaat alleen maar om nieuwe machines. De machines worden over het algemeen steeds groter en kwaliteit en levensduur stijgt ook, koppel hier aan vast dat het er in de eu steeds minder boeren zijn en het areaal landbouwgrond in de eu ook niet groeit. Dan kan je concluderen dat er logisch is dat er minder machines verkocht worden. Als het noodzakelijk is dat een machine vervangen wordt dan wordt er vaak een tweedehands gekocht als er weinig wordt verdiend. Dus de stijging in de eu lijkt mij tijdelijk.
chevy v8
Nieuwe hand bezems van 2015

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1