International 644 - krukas revisie

Hallo,
ik heb mn eerste trekker motor uit elkaar gehaald en andere krukas ingezet etc. mijn vraag is waar moet ik nog aan denken voor dat ik hem de eerste keer start? olie in oliepomp? olie in filters? kop vlak? verstuivers oke? ontluchten?
wie kan me helpen met een goede eerste start?

alvast bedankt!
stef-schonewille

Reacties

Fendttrisixfan
Even motor laten rondgaan met de stop uitgetrokken zodat er overal olie komt en druk word opgebouwd
john deere 7810
@Fendttrisixfan

Dat is nooit verkeerd. Maar vaak duurt het bij de eerste x al wel even.

En als het goed is heeft hij overal veel olie aangedaan met in elkaar zetten 😉.Als een motor lange tijd heeft gestaan is de meeste olie er wel tussenuit.

ik laat hem altijd gewoon aanpakken.
856xlih
Als je het echt goed wil doen
Dan moet je het motoroliefilter huis eraf halen en olie in de kanalen gieten zodat de oliepomp gelijk olie het
Bij Un inter wild ie in het begin nog weleens slecht aanzuigen in mijn ervaring
En effe Un ooliedruk meter mmonteren voor de zekerheid
Huuuuub
Oliedrukmeter monteren, en dan doorstarten met stopknop uit tot je oliedruk hebt.

Luchtfilter er vanaf halen, en een stuk rubber pakken wat de inlaat goed afsluit, mocht de motor om wat voor reden dan ook op hol slaan kun je hem zo snel stopzetten.

Draai je de motor los op een pallet of ingebouwd? als die ingebouwd is kijken of de koppeling vrij komt/versnellingsbak in z'n vrij zetten.

Verder natuurlijk niet vergeten om olie te vullen, en de accu te laden!
marco steyr
Met in elkaar zetten wel olie aan de lagerschalen gedaan? Anders krijg je met starten al gelijk slijtage als er nergens olie tussen zit
jo845xl
Jij zegt een andere krukas , is deze geslepen of een tweedehands ?
Dan is het wel belangrijk dat je de diameter van de tappen nagemeten hebt en daar dan de dikte van de lagerschalen op aangepast is .
chucky5o
Motor uit elkaar gehaald?, nu heb ik een vraag: moet de trekker doormidden om de carterpan eraf te halen? Of alleen het blok waar de vooras aan hangt?
jo845xl
@chucky5o Alleen de voorasdrager .
stef-schonewille
Het gaat om een ongeslepen krukas, dus geen overmaat schalen nodig. Bedankt voor de reacties! Zou even olie tussen de schalen doen en even Door starten met stop knop uit en olie druk meten.en in de vrij starten met rubberen flap bij de hand.
Allemaal bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 644 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!