Zomerstalvoeren met Peecon mengwagen, opraapwagen kan aan de kant.

Peecon verrast met een heel eigen visie op zomerstalvoederen. Wie met één trekker op dezelfde dag zowel gemengd wil voeren als vers gras wil voeren, kan voortaan een opraapwagen uitsparen en hoeft niet meer om te koppelen.

Deel dit topic

Reacties

JD6930
@deerefan

Tis geen maaiarm maar jij wordt hier wel blij van denk ik. 😛
stevenb
Geniaal ????
ZetorTwente
Dan mag je er wel flinke banden onderleggen, want een voerwagen weegt nog wel wat, een spoortje is met standaard banden zo gemaakt.
GROENEDEERE
Niet echt handig om het gras onderin in te blazen grote kans op verstopping
dx11
@GROENEDEERE dat is de bypass voor het stroblazen
GROENEDEERE
@dx11

Natuurlijk niet goed gekeken.
Het is een mooie machine zou wel willen weten hoe dat hij het gaat doen in de praktijk!mooie machine voor de biologische boer waar ik ook werk!Mooi met 1machine instrooien en voeren en wie weet ook om zomers vers gras op te halen nu doen de kalveren dat zomers zelf!Maar op deze manier lijkt me wel wat!
valmet 605
Waar is een oude taarup (klepelmaaier) als je hetzelfde wil maar zonder een rietje onder je trekker door....

hobbyboer
Is dit puur voor reclame/naamsbekendheid?

Wel een leuke opdracht voor stagelopers: Verzin 'íets' en wij maken het, maakt niet uit wat, als we de pers maar halen 😄
fendt309 vario
Ze waren alleen vergeten te denken wat er met een buld gras gebeurt als dat in de kuip zit en je gaat mengen. #ertensoep vinden koeien niet lkkr.
trean
Te zwaar om mee het land in te gaan en niet wendbaar genoeg om het erf mee te werken. Kortom te lomp en te zwaar.
Dr Fendt
@trean hoe zwaar is zo'n voermengwagen dan?
wij stalvoeren al jaren met een schuitemaker, weegt leeg ook zo'n 5 ton
trean
@Dr Fendt - voor een basis mengwagen van 16 m3 moet je denken aan 2 ton,
- als je er afvoerband achter hangt, een vertraging bak tussen gemonteerd heb je er al snel 1 ton bij

extra gewicht door een (gewongen gestuurd) tandem ipv een enkelas gaat ook al richting 1 ton

strohakselaar kan je ook wel 1 ton voor rekenen.
dus totaal ga je naar 5 ton.

en de grootst mogelijke banden zullen ongeveer even groot zijn als de banden de groot mogelijke banden een schuitemaker rapide 100 zitten.

vol kom ben je dan 8 ton. Daarvan gaat dan 2 ton als oplegdruk naar je trekker blijft er 1,5 ton per band over. als je dan geen risico wil lopen op klapbanden en je ook 40 op de weg wil rijden moet je niet onder de 1,5 bar komen en zal er in de praktijk al snel met 2,5 bar gereden worden te om te voorkomen dat je in een scherpe bocht achteruit banden van de velg drukt of grote zwarte strepen op de beton achterlaat.

Vergeet niet dat je met stalvoeren meestal toch elke dag het land in moet. Op iets minder draagkrachtige (zware klei op veen) grond groeit er niks meer op de kop- en wendakker na 6 keer stalvoeren.

ik denk dat als je er toch mee wil beginnen een 8 wielig tandem een goede optie is omdat je ook graag omder de 3,9 meter blijft als je door staldeuren van 4 meter wil kunnen rijden.

Daarnaast frontmaaier wordt ook zwaarder door een blazer die erop gebouwd word.
jehan
Zon wagen is toch veelste klein om mee te gaan stal voeren
trean
@jehan gaat om het idee. Je kunt er altijd nog een grotere bak plaatsen. Maar met 3 vijzels 3 assen en een 3 meter maaier in de fronthef en 200 pk ertussen valt het niet mee om bij een gemiddelde boer achteruit de stal in te rijden.
jehan
Is wat veur radium festival terreinen schooon maken moet toch ook wel kunnen ..bladzuiger enz enz

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
10