Illustratie van:

Ford 8000 - Ford 8000 Boite oliepijl

Hallo
hoe controleer je best het achterbrug(boite) oliepijl van een ford 8000 of 8600, bij de Tw series is dit gewoon links achter boven de trompet, maar bij een 8000 vind ik niets, of is het gewoon vullen tot het uit de kleine dop loopt voor de linkse trompet

Deel dit topic

Reacties

patfordson
Op een 8600 is toch het zelfde dat op tw ....
Volgens mij moet er halve wege een bout zitten bij de bak en de hef pomp in de buurt als je die bout los draait moet er olie uit komen maar helemaal zeker weten doe ik het niet meer .
andy81
Dit lijkt me het meest logische , effe proberen
de remmen ontluchten lukt ook niet verlopig, het is gelukkig van die groene olie die erin zit(geen dot4), maar welke benaming is deze OLIE, weet iemand dit AUB?
appie1967
Minerale olie @andy81
andy81
@appie1967
wat een prachtige 9600 man wauw

weet jij toevallig hoe we de boite moen controleren, zit er bij jouw ook geen pijlstok op
Wimsumar
Beste Ay81:
Quote @andy81:
geen pijlstok

Ja, dat is jammer dat sommige fabrikanten een handige peilstok achterwege hebben gelaten en in plaats daarvan een achterlijk plugje, waar na een paar keer gebruik een sleutel niet meer fatsoenlijk op past, installeerden.
Dus: Als het dopje, waarover je schrijft, gebruikssporen heeft (verf er af en/of beschadiging doordat de sleutel niet mooi paste) dan is de kans groot dat dit het oliepeilplugje is.
appie1967
@andy81 bedankt voor het compliment de olie uit jou links is de goede de 9600 heeft ook een peilstok

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 8000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
107