Fordson Dexta - Geen druk in de radiator

Vraagje. Mijn dexta bouwt geen druk op in de radiator bij draaiende moter ? Kan geen lekkage ontdekken olie is niet wit niet op de stok en niet inde dop heb thermostaat al vervangen gooit wel de overtollige water eruit Door de overstort weet iemand waar ik verder moet kijken ? M.v.g henk

Deel dit topic

ruinerdexta

Reacties

deeremeneer
Je bent denk ik de eerste die een topic maakt dat hij geen druk in de radiateur heeft.
deeremeneer
Maar goed wat bedoel je precies? Bedoel je misschien dat je geen circulatie hebt? Wat zijn precies de klachten?
Perfect
Is de veer in je radiator dop te slap of kapot?
ruinerdexta
Echt klachten zijn er niet maar vroeg het mij af hoe dat kan normaal gesproken als de moter op temperatuur komt dus de koelwater ook bouw je druk op in de radiator als je dan de dop eraf wil draaien ploft ie er bijna af bij mij niet zelfs geen stoom ! Dus vroeg ik mij af hoe zou dat komen p.s vul wel voor ik hem gebruik altijd het water bij als dat nodig is
ruinerdexta
Hmmm perfect daar nog niet Aangedacht is wel ouwe dop
jammermaarhelaas
@ruinerdexta

Wanneer het koelwater een stukje boven het binnenwerk staat (de verticale koelkanalen waar je via de dop op kunt kijken), ongeveer 1cm, dan zit er genoeg in. Vul je hem tot bijna onder de dop, dan zal ie dat er makkelijk weer uitdrukken via de overloop.
eddyscania
Quote @ruinerdexta:
als de moter op temperatuur komt

komt de motor wel op temperatuur? of blijft die 50 a 60 graden?.....termostaat??
Wimsumar
Beste RuinerDexta:
Quote @ruinerdexta:
zelfs geen stoom !

"Geen stoom" = domweg de motor (nog) niet heet genoeg.
De (stoom)druk ontstaat als het koelsysteem door de lichte overdruk ( 0,...BAR) in het systeem het koelwater ruim boven de 100 graden is en (dus door de overdruk) nog niet kookt. ("Koken" = water wordt stoom). Vandaar daarom het gevaar van het losnemen van een radiateurdop bij hete motor. De overdruk valt weg waardoor het oververhitte water 'explosief' gaat koken.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!