Ford 2000 - brandstofpomp plaatsen

Ik zou een brandstofpomp terug moeten opsteken. deze is er afgehaald zonder op de merktekens te zetten. kunnen jullie wat zeggen hoe ik dit juist allemaal moet doen?
alvast bedankt.

Deel dit topic

snakeman

Reacties

old man jose
Als het goed is staat er op de pomp ook een teken,de tekens op de motor op de juiste plaats en de pomp op de juiste plaats monteren maar.
RPCounty
Stelt niks voor. Het tandwiel kan niet verdraaien in het deksel en er zit een nok op het tandwiel zodat hij er maar op 1 manier op kan. De pomp zet je bij de flens/distributieplaat op streepje 0 en dan moet hij goed staan
Perfect
@RPCounty als de pomp er af is geweest en verdraaid is dan moet je toch heel je distributie vrij maken en de merk tekens op de tandwielen goed zetten?
RPCounty
@Perfect waarom zou je dat doen. zolang het distributiedeksel er niet afgeweest is kun je de motor net zo lang rond draaien als je wilt. Het tandwiel kan tov het andere tandwiel niet verspringen. Als de kap er af is geweest is het gewoon de 3 merktekens bij elkaar te zetten en klaar.en wat betreft de pomp ronddraaien is hetzelfde laken een pak. Je kunt het tandwiel maar op 1 manier op de aandrijfnaaf zetten.
Perfect
@RPCounty je kan die merk tekens toch niet zien ?
RPCounty
@Perfect welke merktekens bedoel je dan?
Perfect
@RPCounty ik bedoel de tekens op de distributie tandwielen.
Als de pomp er af is geweest zonder het merk teken wat op het tandwiel van de pomp staat (boven op een tand deze kun je zien door het boutje boven het tandwiel eraf te draaien)
Dan kun je de pomp toch nooit meer optijd krijgen?
RPCounty
@Perfect het pomptandwiel blijft zoals al gezegd in de distibutie zitten. Die kun je niet aan de pomp laten zitten.dus je drukt de pomp door het gat en dan de nok in het tandwiel en dan de 3 boutjes van het tandwiel aandraaien. En de pomp aan de buitenkant bij de flens op 0 zetten. Makkelijker en duidelijker kan ik het niet uitleggen.
+1
Perfect
@RPCounty dat wist ik niet.
Ik dacht dat het tandwiel er mee af komt.
Weer wat geleerd.
yvan pierlet
Heeft een mazoutpomp van ford 2000 een ingebouwde filtertje
jammermaarhelaas
@yvan pierlet

Je kunt het beste even een nieuw topic maken voor deze nieuwe vraag, dan komt ie als zodanig onder de aandacht.

De oudere 2000's hebben volgens mij een plunjerpomp, de jongere een roterende pomp.

Wat ik gehoord heb is dat er in een roterende pomp een filter zit net achter de aansluiting van de brandstof toevoer op de pomp. Een roterende pomp heeft een ronde vorm, en de drie verstuiverleidingen zitten elk op 120 graden verder achter op het ronde huis.
Bij een plunjerpomp zitten de verstuiverleidingen op een rijtje naast elkaar boven op de pomp. Of daar ook een aanzuig filter in de pomp zit weet ik niet, maar neem aan van niet. Wel zit er in de opvoerpomp een gaasfiltertje, die zit volgens mij op de Ford's met een plunjerpomp.
yvan pierlet
Zo ziet de pomp er uit

(klik om te vergroten)

Deze is een vb maar zo ziet ze er uit pomp 3233f661
major6cil
@yvan pierlet in deze pomp zit een filter bij de toevoerleiding.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!