Illustratie van:

Fordson Super Dexta - splitsen koppelingshuis versnellingsbak

Een super dexta moet gesplitst worden tussen de versnellingsbak en het koppelingshuis. Moet er in het koppelingshuis nog wat losgemaakt worden of kan het koppelingshuis zo over de priseas heen geschoven worden?
De motor is er al voor weg

Deel dit topic

Reacties

jd user
Volgens mij moet dat zo kunnen,want mn pa heeft vroeger al eens in tweeen gehad en lukte ook.Maar bij een dubbele koppeling gaat dat moeizaam inelkaar heb ik gehoord.Ben er zelf niet bij geweest.
jammermaarhelaas
Koppelingshuis en versnellingsbakhuis zijn toch 1 geheel?

Bedoel je misschien versnellingsbak en achterbrug scheiden?
albert-fendt
@jammermaarhelaas het is geen 1 geheel, vlak achter het stuurhuis moet hij gesplitst worden
jammermaarhelaas
@albert-fendt

Sorry, dacht dat het was als bij de 1000 serie, de Dexta had het koppeligshuis en versnellingsbakhuis nog tegen elkaar gebout zie ik nu.

Wat betreft de prise as in de dubbele koppeling steken bij het in elkaar bouwen: controleer even of de spiebanen op de prise as en PTO as geen scherpe randen hebben (gestuikt/gesleten), hierdoor wil hij vrijwel zeker niet goed in de betreffende koppelingsplaat.
sikuman
Price as moet los gemaakt worden anders gaat het niet .
zitten met een paar bouten vast

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5