Fendt 304 LS - koppeling na stellen

Kan je bij een fendt 304 de koppeling bij stellen ??
rialto

Reacties

Wimsumar
Beste Rialto: De hydraulisch bediende koppeling is onderhoudsvrij (op verversen van de koppelings-/remvloeistof na).
De kabel van de handkoppeling voor de aftakas is, indien nodig, wel afstelbaar.

P.S.1: De beide cylindertjes ("Gever", bij het padaal en de "nemer", rechtsonder de cabine) kunnen echter wel lek raken na verloop van tijd en worden dan vervangen.

P.S.2: Bekijk de kabel van de aftakaskoppeling ook eens kritisch. De plastic beschermmantel wordt na verloop van jaren (bij mij na 20 à 25 jaar) hard en kan zo uit het niets uit elkaar barsten waardoor een aftakasaangedreven machine spontaan in werking "klapt".
Ik heb de kabel een 'tweede leven' gegeven door er een canvasversterkte slang overheen te schuiven (nieuwprijs van de kabel was me te prijzig) en schakel de aftakas na gebruik uit de gebruikte toerentalkeuze naar neutraal (de toerentalschakelhendel heb ik verlengd om zonder te hoeven bukken te kunnen schakelen).
basia
Nee ; is zelf afstellend ( hydraulische bediening past zich aan ,aan de stand van de drukgroep )
CVheggesnoeiers
Je zou hem als het echt moet op de drukgroep kunnen stellen
Dit kunje doen via het luik onder de rechter trap
Door te stellen kun je moertjes die bij de druk vingers zitten stellen deze zitten geborgd door het busje op de moer deze moet je lichtjes warm maken voor het verdraaien Vande moer als je deze een slag draait dan is dit al heel wat
Naderant de busjes wel terug plat nijpen

Maar controleer het hydraulisch systeem maar eerst

Voor dat je aan de druk groep begint
basia
@CVheggesnoeiers

dit zou alleen effect hebben als het zuigertje van het onderste cilindertje op zijn uiterste stand zou staan ,en dat lijk me stug .
Eigenlijk is de drukgroep "fabrieks-afgesteld" ,

Dus als de koppeling slipt , blijft er weinig over dan er een nieuw setje ( plaat drukgroep en druk-lager) in te zetten .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!